Macroscoop voert Epicor in bij Vernay

Dit artikel delen:

Flow control-onderdelen voor printers van Vernay

Vernay, een producent van oplossingen voor het onder controle houden van vloeibare stromen, stapt over op de bedrijfssoftware van Epicor. In Nederland draagt Epicor-partner Macroscoop zorg voor de invoering ervan bij de Vernay-vestiging in Oldenzaal. Door de verschillende systemen die nu nog in omloop zijn, te vervangen door een erp-pakket, wil Vernay wereldwijd een standaard manier van werken invoeren.

De Amerikaanse fabrikant Vernay levert al vanaf 1935 'flow control'-systemen. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot ruim duizend man en gebruikt wereldwijd verschillende systemen om zijn bedrijfsprocessen te ondersteunen. In Nederland gaat het bijvoorbeeld om een AS/400 (IBM iSeries)-toepassing in combinatie met een aantal Excel-oplossingen en losstaande kwaliteitmanagementsystemen.

Het bedrijf heeft er voor gekozen om deze lappendeken aan applicaties te vervangen door het erp (enterprise resource planning)-pakket van de Amerikaanse softwareleverancier Epicor. Macroscoop zal, in samenwerking met Epicor, voor de implementatie in Nederland zorgdragen. Het nieuwe systeem zal in eerste instantie worden gebruikt om wereldwijd het productontwerp, de operaties en de bedrijfsvoering te ondersteunen en efficiënter in te richten. Het gaat daarbij om taken als engineering, productie, ketenbeheer (supply chain management), relatiebeheer (crm: customer relationship management), marketing, verkoop, boekhouding en personeelszaken.

Epicor

Vernay zegt voor Epicor te hebben gekozen vanwege de flexibiliteit van het pakket die nodig is bij de ontwerp- en productieprocessen. Het bedrijf stemt zijn oplossing in nauw overleg met klanten af. Dat levert voor Vernay een grote variatie in materialen, processen, arbeid, begrotingen en kwaliteitscontroles op die goed moeten worden ondersteund. De Epicor-oplossing wordt geïntegreerd met de cad/cam-systemen van Vernay.

Epicor levert erp-software aan met name de industrie, maar ook aan de detailhandel en logistiek, dienstverlening en toerisme. De omzet in het boekjaar 2011 bedraagt 845 miljoen dollar. Epicor werd in 2010 samen met de logistieke softwarespecialist Activant gekocht door durfkapitalist Apax Partners. Die fuseerde beide bedrijven tot één onderneming met vierduizend medewerkers onder de vlag van Epicor Software Corporation. In Nederland wordt het bedrijf vertegenwoordigd door Macroscoop.

Vernay

De producten van Vernay zijn bedoeld om vloeibare stoffen en gassen onder controle te houden. Het bedrijf zet daarbij als basis rubberen onderdelen in die worden gebruikt bij controlefuncties, zoals stuur- en rembekrachtiging bij auto's. Vernay is bijvoorbeeld ook toeleverancier voor printerfabrikanten. Het levert onder meer afsluitrubbers voor inktzakken.

De componenten van Vernay worden met name in alledaagse producten gebruikt, waaronder auto's en scooters, printers, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, gazon- en tuingereedschappen en keukenapparaten (zoals Philips Senseo). Ook levert het bedrijf zijn 'flow control'-systemen aan de medische wereld (onder andere infuusafsluiters).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-11T11:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.