The Next View neemt failliet TopForce over

Dit artikel delen:
Euro

SAP-dienstverlener The Next View uit Den Bosch neemt delen van de failliete Rotterdamse branchegenoot TopForce over. Daarover heeft de onderneming op 24 mei overeenstemming bereikt met curator Roel Slotboom van het Rotterdamse advocatenkantoor Schaap & Partners. De rechtbank moet nog instemmen met de overname. ‘Onze aandacht richt zich vooral op continuïteit van de dienstverlening aan klanten’, zegt managing partner Huub Waterval nvan The Next View.

De twee SAP-dienstverleners kennen elkaar goed, vertelt managing partner Huub Waterval van The Next View. ‘Het huidige management van The Next View heeft bij TopForce gewerkt en was medeverantwoordelijk voor de snelle groei die het bedrijf tussen 2007 en 2009 doormaakte. Wij kennen het geweldige potentieel van de mensen die bij dit bedrijf werken als geen ander.' Bij The Next View werken 25 mensen.

TopForce heeft zich sinds 1999 ontwikkeld tot specialist op terreinen als integratie, portals, business intelligence en content management. Beide bedrijven overlappen elkaar deels. Waterval: ‘Onze klanten en expertise van onze medewerkers komen behoorlijk overeen. Ook de culturen matchen, net als het profiel van de mensen die bij TopForce en The Next View werken. De overname geeft ons de mogelijkheid onze dienstverlening te verbreden, te verdiepen en te versterken.'

The Next View stelt de continuïteit van de dienstverlening voorop en is bereid een belangrijk deel van het medewerkers- en klantenbestand van TopForce over te nemen. De medewerkers van TopForce zijn hierover op 25 mei 2012 geïnformeerd. Waterval: ‘We zijn op dit moment in gesprek met verschillende medewerkers en klanten om te kijken welke contracten gecontinueerd kunnen worden.'

Klanten

The Next View werkt voor ondernemingen als Rabobank, verzekeraar Achmea, vervoerder Nederlandse Spoorwegen, het railbedrijf Prorail, staalfabrikant Tata Steel en de regionale gas- en elektriciteitsnetbeheerders Alliander, Enexis en Stedin.

TopForce werd op 15 mei 2012 door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Het bedrijf verkeerde al enige tijd in problemen. Begin april 2011 werd een kwart van de medewerkers ontslagen. Aan het einde van maand werd de onderneming overgenomen door branchegenoot Magnus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Topforce werd vorig jaar al overgenomen door Magnus gaat vervolgens zonder Magnus failliet en brokstukken worden door Nextview opgepakt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-25T10:11:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.