Qurius benoemt Reggie de Jong tot commissaris

Dit artikel delen:

De aandeelhouders van erp-dienstverlener Qurius in Zaltbommel stemmen in met de benoeming van voormalig Ordina-topmanager Reggie de Jong als commissaris van het beursgenoteerde bedrijf. Op 24 mei 2012 ging de algemene vergadering van aandeelhouders akkoord met haar benoeming.

Reggie de Jong werd al in mei 2011 al eens voorgedragen als commissaris van Qurius. Toen werd de benoeming door de raad van commissarissen in mei 2011 om juridische redenen afgeblazen.

Aanleiding was dat Qurius kort voor de aandeelhoudersvergadering in 2011 een zogeheten structuurvennootschap werd. Daardoor kreeg de ondernemingsraad van het bedrijf het recht een nieuwe commissaris voor te dragen. De ondernemingsraad sprak in de zoektocht naar een geschikte kandidaat onder andere met De Jong. Daarop besloot de ondernemingsraad haar voor te dragen als commissaris.

Reggie de Jong gaf tot juni 2009 leiding aan Ordina BPO, de processuitbestedingsdivisie van Ordina die in april 2009 in handen kwam van branchegenoot Centric. De Jong werd een jaar voor haar vertrek bij Orina BPO benoemd en stoomde de divisie in hoog tempo klaar voor verkoop. Een maand na de overname door Centric stapte De Jong op, naar verluidt na ruzie met Centric-eigenaar Gerard Sanderink. Het bedrijfsonderdeel werd daarna omgedoopt tot Centric Financial Solutions & Services (FSS).

DSB Bank

Voor haar benoeming bij Ordina was De Jong anderhalf jaar chief information officer (cio) bij DSB Bank.

Haar collega-commissarissen bij Qurius worden investeerder en voormalig Exact-ceo Lucas Brentjens en consultant/investeerder Evert Smid. De Jong neemt in de raad de plaats in van management consultant Fred Geerts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-25T11:57:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.