Uitbesteding steeds meer op businessniveau

Dit artikel delen:

Business process outsourcing (BPO) wordt stilaan de belangrijkste vorm van uitbesteding. Dat concludeert marktanalist NelsonHall in een nieuw onderzoeksrapport.

Als de huidige groei van BPO aanhoudt, dan krijgt uitbesteding op businessniveau volgend jaar het grootste aandeel van de outsourcing-markt, zo voorspellen de marktanalisten van NelsonHall. NelsonHall is overigens niet alleen een marktonderzoeksbureau, maar levert ook consultancy rond Business Process Outsourcing.

Het aandeel van Business Process Outsourcing in de totale markt van ict-uitbesteding, is gestegen van 24 procent in 2003 naar 34 procent in 2004. Tegelijk groeide ook de waarde van de BPO-contracten met 38 procent, tot een totaal van 24,5 miljard dollar.

Vooral in Europa groeide de omvang van BPO-contracten sterk in 2004 met maar liefst 60 procent. Dat komt volgens de marktonderzoekers met name door de contracten die de grote financiële dienstenleveranciers in Europa afsloten. NelsonHall verwacht dat die sterke groei blijft aanhouden. Dit jaar zou vooral de Britse overheidssector de markt stimuleren.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-07T13:45:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.