Doorstarter TopForce kan werk nauwelijks aan

Dit artikel delen:

De doorstart van de bpm-activiteiten van de failliete SAP-dienstverlener TopForce in de nieuwe onderneming bQuind wordt nog deze week afgerond. Dat zegt managing partner Niels Doeleman die het business process management-onderdeel kocht uit de failliete boedel van de Magnus-dochter. 'Ik heb meer werk dan mensen’, constateert Doeleman.

Voormalig Magnus-manager Niels Doeleman ligt op schema met het opzetten van zijn nieuwe onderneming. Hij verwacht op woensdag 30 mei 2012 de nieuwe bv met de naam bQuind rond te hebben. ‘Oprichting bij de notaris, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, bankverklaring, we kunnen aan de slag', somt hij op.

Tijdens het Pinksterweekeinde sprak hij met voormalige bpm-klanten van het failliete TopForce over de voortzetting van bestaande contracten. Hij heeft inmiddels meer werk dan er mensen zijn die hij uit het faillissement kan overnemen.

Bij de bpm-praktijk van de failliete Magnus-dochter TopForce werkten tot het faillissement zeven mensen. Het is Doelemans bedoeling alle ex-medewerkers van TopForce een nieuwe baan bij bQuind te bieden. Vlak voor het faillissement besloot een achtste bpm'er zelfstandig te worden.

Kostenstructuur

Het faillissement van TopForce kwam voor Doeleman als een donderslag bij heldere hemel. 'Ik heb het totaal niet zien aankomen', zegt hij. Het was hem wel duidelijk dat de kostenstructuur van TopForce niet in balans was.

TopForce werd op 15 mei 2012 door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Het bedrijf verkeerde al enige tijd in problemen. Begin april 2011 werd een kwart van de medewerkers ontslagen. Aan het einde van maand werd de onderneming overgenomen door branchegenoot Magnus. Rendabele delen van TopForce zijn inmiddels overgenomen door SAP-dienstverlener The Next View in Den Bosch. De gesprekken hierover liepen door tijdens het Pinksterweekeinde. De bpm-praktijk start door via een zogeheten management buy-out onder de naam bQuind.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus: Topforce is een dochter van Magnus, Topforce gaat failliet, een deel naar 'The next view' en een deel naar 'Bquind'. Bovendien bestond Topforce (vijftig man) dus uit rendabele delen. Die rendabele delen hebben te weinig mensen en draaien blijkbaar heel goed. Vrij vertaald. Binnen Topforce had je mensen die billable bij een klant zaten. Die mensen werken nu bij een andere BV.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-30T13:43:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.