Qurius ontslaat topman Duitse dochter

Dit artikel delen:
Ontslag

Dieter Grosse-Kreul, de directeur van Qurius in Duitsland, vertrekt na tegenvallende resultaten. Grosse-Kreul stapte begin maart 2011 over van de Duitse vestiging van Unit4 naar Qurius Duitsland. Hij moest de landenvestiging weer gezond maken. Hij slaagde er niet in het tij te keren. Een combinatie van tegenvallende verkopen en een slechtdraaiend project bij een lastige klant kostte hem de kop.

Een team van managers en specialisten van Qurius Nederland gaat naar Duitsland om daar orde op zaken te stellen. In de tussentijd wordt naar een nieuwe directeur gezocht. Duitsland is een belangrijke markt voor Qurius. Er werken ruim honderdvijftig man. Klanten komen onder andere uit de detailhandel, brouwerijwereld en de maritieme sector. Vorig jaar draaide de dochteronderneming een omzet van 22,6 miljoen euro. Qurius sloot het boekjaar 2011 met een totale omzet van 75,5 miljoen euro en een nettoverlies van 7,7 miljoen euro na afschrijvingen.

Dispuut

Volgens Qurius ging het de afgelopen maanden steeds slechter met de Duitse vestiging. Naast een tegenvallende omzet door uitblijvende opdrachten kreeg het kantoor te maken met problemen rond een groot project bij een klant. Er was forse vertraging ontstaan en nadat de oplevering was uitgesteld ontstond er met de klant een conflict over de betaling van het werk dat al was gedaan.

Nadat de hoofddirectie van de Microsoft-dienstverlener constateerde dat het herstelprogramma in gevaar kwam. werd er ingegrepen. Het herstelprogramma is onderdeel van het driejarige reorganisatieplan voor heel Qurius dat medio 2010 is gestart. Topman Grosse-Kreul kreeg zijn congé.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-11T09:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.