Oracle ziet omzet en winst groeien

Dit artikel delen:
Oracle on Oracle Roadshow

Oracle Corporation, de Amerikaanse leverancier van bedrijfssystemen, boekte in het gebroken boekjaar 2012 een omzet van 37,1 miljard dollar, een toename van 4 procent in vergelijking met een jaar eerder (35,6 miljard). De nettowinst steeg met 17 procent van 8,54 miljard naar 9,94 miljard dollar. Het concern zegt dat zijn Oracle Cloud Saas-activiteiten inmiddels al goed zijn voor een miljard dollar. Voor het boekjaar 2013 verwacht Oracle veel van zijn cloudaanbod in combinatie met zijn hardwaresystemen.

In het slotkwartaal noteerde het concern een omzet van 10,9 miljard dollar, een stijging van 1 procent ten opzichte van het vierde kwartaal in 2011. De nettowinst steeg in dit kwartaal met 8 procent naar 3,5 miljard dollar.

Uit de omzetverdeling in het boekjaar 2012, dat sloot op 31 mei 2012, blijkt dat de omzet uit software (licenties, updates en onderhoud) met 9 procent steeg tot 26,1 miljard. De hardwareopbrengsten daalden met 9 procent tot 6,3 miljard dollar. De post services steeg met 1 procent tot 4,7 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder.

Voor het boekjaar 2013 voorziet Oracle (108.000 medewerkers) een grote groei van de omzet uit zijn Oracle Cloud Saas-oplossingen. Vooral van de combinatie met hardwaresystemen als Exadata, Exalogic, Exalytics, Sparc Supercluster en de Oracle Big Data Appliance-productgroep verwacht het concern veel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-19T11:39:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.