Saxion ruilt Unit4 in voor Exact bij boekhoudles

Dit artikel delen:

Onderwijsinstelling Saxion vervangt Multivers van Unit4 voor Exact Online in het studentenonderwijs. De reden voor de overstap is bij Unit4 niet bekend. De onderwijsinstelling uit Enschede gebruikt de software van Exact voor eerstejaarsstudenten van de academie Financiën, Economie & Management (FEM) om het vak boekhouden te leren. Studenten kunnen plaats- en tijdonafhankelijk opdrachten uitvoeren. Docenten kunnen via het internet de voortgang van studenten monitoren en bijsturen.

Saxion maakte eerst gebruik van Multivers van Unit4, maar is overgestapt op Exact Online. De reden voor de overstap is bij Unit4 nog niet bekend. Bij Saxion was niet bereikbaar voor commentaar. Exact meldt een educatieregeling te bieden waarbij onderwijsinstellingen de software van het bedrijf kunnen inzetten voor educatieve doeleinden. Studenten van Saxion leren boekhouden en financiële administraties opzetten en krijgen inzicht in de manieren waarop een onderneming financieel gezond te houden is. Hiermee worden ze voorbereid op situaties die zich voordoen in het bedrijfsleven.

Voorlopig maken alleen eerstejaarsstudenten van de academie Financiën, Economie & Management (FEM) gebruik van de software. Exact verwacht dat Saxion de software voor meerdere studierichtingen gaat gebruiken, zoals bedrijfseconomie, commerciële economie en fiscaal recht. Ook hogescholen uit Amsterdam, Rotterdam en Zwolle maken gebruik van software van Exact Online met de educatieregeling, waarbij onderwijsinstellingen tegen gereduceerd tarief de pakketten kunnen inzetten voor lesdoeleinden.

Multivers van Unit4

Multivers van Unit4 wordt nog gebruikt door vierhonderd studenten aan de Haagse Hogeschool. Er is in samenwerking met de hogeschool een case ontwikkeld om een praktijksituatie na te bootsen. Naast de Haagse Hogeschool maken geen andere onderwijsinstellingen gebruik van Multivers. Unit4 wil in de toekomst actiever worden op de hogere onderwijsmarkt om niet nogmaals een klant te verliezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-22T08:05:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.