Managed hosting door True

Ict-dienstverlener biedt werkmaatschappijen aan Prodware aan

Qurius wil Nederland en Duitsland afstoten

 

Ict-dienstverlener Qurius is gesprekken gestart met zijn grootste aandeelhouder, de Franse ict-dienstverlener Prodware, om de Nederlandse en Duitse activiteiten af te stoten. Reden voor de gesprekken zijn de slechte resultaten in het eerste halfjaar van 2012. Eind 2011 was Qurius ook al genoodzaakt zijn Belgische en Spaanse activiteiten aan Prodware over te dragen.

Qurius wil het herstel van de onderneming versnellen en daarom zoeken de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen actief naar aansluiting bij een grotere groep. Op basis daarvan worden de gesprekken met Prodware gevoerd. Qurius praat per werkmaatschappij met Prodware, het is niet de bedoeling om Qurius als geheel over te dragen. Vooralsnog is verkoop aan een andere partij dan Prodware niet aan de orde, maar deze optie wordt ook niet uitgesloten.

Geheel of in onderdelen

Qurius verwacht over het eerste halfjaar 2012 voor afschrijving van goodwill een negatief resultaat te rapporteren van twee miljoen euro. Redenen hiervoor zijn volgens Qurius de ongunstige ontwikkeling van de Duitse activiteiten terwijl Qurius Nederland werd geconfronteerd met een terughoudende markt. Deze resultaatontwikkeling heeft de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Qurius ertoe gebracht mogelijke opties te onderzoeken om het bedrijf, in zijn geheel of in onderdelen, aan te laten sluiten bij een of meer partijen.

Er is een eerste oriëntatie in de markt geweest en op basis daarvan is besloten de gesprekken nu versneld voort te zetten met de grootste aandeelhouder, Prodware. Uitgangspunt is dat een nieuwe constellatie van de Qurius-activiteiten, de stabiliteit van deze activiteiten en vooruitzichten op de lange termijn, kan waarborgen. Om die reden wordt op dit moment de overdracht van al de werkmaatschappijen besproken en niet die van Qurius als geheel.

Negatief resultaat

Qurius wordt geconfronteerd met een significant verschil met de vooruitzichten die het bedrijf in 2011 had. De dienstverlener toetst tussentijds de geactiveerde goodwill en gezien de veranderde omstandigheden en lange termijn vooruitzichten, verwacht Qurius dat dit tot een afschrijving zal leiden van tussen de veertien en achttien miljoen euro op de goodwill van de werkmaatschappijen. Inclusief de afschrijving op goodwill verwacht Qurius een negatief resultaat van tussen de zestien en de twintig miljoen euro.

Ondanks eerdere reorganisaties denkt Qurius dat het als bedrijf niet op eigen benen kan blijven staan. Ook de slechte vooruitzichten in de markt zijn hier debet aan. Qurius heeft veel klanten onder middelgrote bedrijven die het nog steeds economisch zwaar hebben. Mede daardoor is Qurius in de eerste helft van 2012 opnieuw geconfronteerd met uitgestelde projecten en enkele operationele tegenvallers in de Duitse en Nederlandse werkmaatschappijen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4535866). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Kocht jaren terug - Leen werd chief - aandelen Qurius. Dat ook hij het tij niet, dan wel maar moeizaam, kan keren is indicatief voor het huidige 'crisis-sentiment'.

E.e.a. nog los van kanttekeningen die je kan plaatsen bij strategische keuzes dit Q eerder heeft gemaakt.

Het is geen crisis, dit is de nieuwe economie, wij hebben teveel zitten te slapen.
Qurius is op de kaart gekomen met innovatie en inspiratie. Geen enkel ict-bedrijf draait super goed nu. Alternatief? Mensen ontslaan? Neen dus, gewoon je bedrijf lean en mean inrichten en naar de klant!

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.