Technolution bouwt vaarwegsysteem RWS

Dit artikel delen:
Binnenvaartschip

Automatiseerder Technolution heeft voor Rijkswaterstaat het vaarweginformatiesysteem Fairway Information Services (FIS) gerealiseerd. Hiermee krijgt RWS één centrale bron voor nautische informatie. FIS kan gezien worden als één universeel dashboard waar alle gegevens op beschikbaar komen en via persoonlijke profielen doorgegeven worden. Hierdoor kan zowel de beroeps- als recreatievaart efficiënter navigeren, communiceren en sneller hun doel bereiken.

De Europese Unie heeft richtlijnen voor de River Information Services (RIS) opgesteld. Deze richtlijn, ter ondersteuning van het vervoer over de binnenwateren, vormt een raamwerk voor het verspreiden van geharmoniseerde scheepvaartinformatie binnen de Europese Unie. Hierdoor wordt het mogelijk om door heel Europa op dezelfde manier route- en vaarweginformatie te verkrijgen, waardoor de veiligheid, efficiëntie en milieuvriendelijkheid van transport en vervoer over water verbeterd. FIS is de Nederlandse inbreng voor deze richtlijn en wordt mede mogelijk gemaakt door financiering uit de Europese Unie.

Om het watertransport aantrekkelijker te maken, verbetert FIS de voorspelbaarheid van reizen over de Nederlandse vaarwegen. FIS zorgt ervoor dat er efficiënter gevaren kan worden en betere communicatie is tussen het schip en de wal, waardoor de schipper sneller en milieubewuster van A naar B kan varen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-04T16:05:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.