ATS bemachtigt CM4D na overname QMC

Dit artikel delen:
Overname

De Nederlandse procesautomatiseerder ATS International heeft voor een onbekend bedrag het Amerikaanse QMC overgenomen. Dit bedrijf is maker van het softwarepakket CM4D en dienstverlener van bijbehorende professionele engineering services. ATS uit Dalfsen levert oplossingen die de productie- en bedrijfsprocessen van organisaties optimaliseren.

CM4D is software voor productvalidatie die vooral gebruikt wordt binnen de luchtvaart- en auto-industrieën. De software vergelijkt de geometrische ontwerpspecificaties van een component of assemblage met de actuele meetgegevens van een daadwerkelijk geproduceerd exemplaar. De verschillen verschaffen de producent een basis om kwaliteitsproblemen van zowel het ontwerp als van het productieproces aan te kunnen pakken om tot een goede kwaliteit te komen.

ATS CM4D

CM4D overbrugt de kloof tussen de virtuele ontwerpwereld van 'computer aided design' en de daadwerkelijke wereld van producties. De naam CM4D is afgeleid van CMM ofwel 'coordinate measument machine' en '4D' als een referentie aan de vierde dimensie en ter perfectionering van 3D-producten. Een CMM vormt één van de informatiebronnen die gebruikt kunnen worden door CM4D om de exacte geometrie van een voorwerp vast te leggen. De naam van het product zal worden omgedoopt tot ATS CM4D. Het sluit aan bij ATS Inspect als één van de belangrijkste producten van ATS Software Ontwikkeling.

In totaal zullen 32 werknemers uit Detroit, Michigan samen met het bedrijf overgeheveld worden naar de ATS USA-organisatie. Het team versterkt het complete aanbod van quality management services, productsoftwareontwikkeling en -ondersteuning. Jeff Perry, vice president en general manager van QMC gaat over naar ATS en zal het team blijven leiden en de verantwoordelijkheid dragen voor ATS Quality Operations Management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-06T08:20:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.