HSO heeft interesse in delen Qurius

Dit artikel delen:

Microsoft-dienstverlener HSO zegt geïnteresseerd te zijn in onderdelen en/of professionals van Qurius op het gebied van Microsoft Dynamics AX, CRM en .NET. Een volledige overname van Qurius vindt het bedrijf uit Veenendaal niet zinvol, omdat Qurius vooral gericht is op het leveren van Microsoft Dynamics ERP NAV voor kleinere en middelgrote bedrijven. Opvallend is dat HSO als Microsoft-dienstverlener in 2011 groeide met 38 procent, in tegenstelling tot het in zwaar weer verkerende Qurius.

Microsoft-dienstverlener Qurius uit Zaltbommel kondigde recent aan een koper te zoeken voor zijn Nederlandse en Duitse activiteiten. Reden zijn de beroerde resultaten in het eerste halfjaar van 2012 en het uitblijven van herstel. Het bedrijf ziet in de Franse ict-dienstverlener Prodware, de grootste minderheidsaandeelhouder in Qurius, vooralsnog de eerste kandidaat voor een overname.

Qurius zegt zo'n tien jaar ervaring te hebben in diensten op het gebied van Microsoft Dynamics AX. Doelgroep is het grotere middenbedrijf. HSO richt zich daar voor een deel ook op. Volgens directeur Peter ter Maaten is zijn bedrijf op dit terrein groter dan Qurius in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië en behoort het in Europa tot de top van de Microsoft Dynamics AX-dienstverleners.

'Hoewel wij Qurius niet echt als een concurrent zien, ook omdat we op verschillende markten acteren, zijn we wel zijn geïnteresseerd in onderdelen en/of goede mensen van Qurius op het gebied van Microsoft Dynamics AX, CRM en .NET. Een volledige overname is echter niet zinvol. HSO is honderd procent gericht op Microsoft Dynamics ERP AX voor middelgrote en grote bedrijven. Qurius is grotendeels gericht op Microsoft Dynamics ERP NAV voor kleinere en middelgrote bedrijven.'

Terughoudende vraag?

Qurius beweert in de problemen te zitten door de tegenvallende vraag vanuit het mkb. Volgens andere Nederlandse ict-dienstverleners, zoals Detron dat Qurius Nederland wil overnemen, verhult het bedrijf met deze opmerking dat er andere problemen spelen. Volgens bestuursvoorzitter George Banken heeft zijn bedrijf geen last van een terughoudende opstelling bij het mkb en is er bij Qurius sprake van een gebrek aan leiding. HSO-directeur Ter Maaten geeft als commentaar: 'HSO is in 2011 met 38 procent gegroeid en is winstgevend; dus ja, Qurius heeft andere problemen dan een tegenvallende vraag.'

Qurius ondervindt veel problemen in het buitenland. Eind 2011 was Qurius al genoodzaakt zijn Belgische en Spaanse activiteiten aan Prodware over te dragen. In Duitsland ontstond er ruzie met een klant over een mislukt project en bleven nieuwe opdrachten uit. Volgens Ter Maaten blijkt uit deze problemen ook een ander verschil tussen HSO en Qurius. 'Qurius is een Nederlands bedrijf dat een internationaal avontuur is aangegaan. HSO is een internationaal bedrijf dat al ruim twintig jaar actief is en ook een vestiging in Nederland heeft.' Naast Nederland is HSO onder andere actief in Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Azië. Vorig jaar april kocht het bedrijf nog Touchstone AX, een Britse evenknie.

HSO

De dienstverlening van HSO bestaat uit het ontwerpen, implementeren en beheren van Microsoft Dynamics AX. HSO is opgericht in 1989 en telt ruim tweehonderd medewerkers. Het bedrijf is internationaal actief in de discrete industrie, groothandel, detailhandel, zakelijke en technische dienstverlening en hoger onderwijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-06T10:06:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.