Gilde Equity neemt softwarebedrijf BlueCielo over

Handen schudden

BlueCielo, leverancier van content- en assetmanagentsystemen voor technische gegevens, heeft in Gilde een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Het investeringsfonds kocht een groep van financiële en privé-investeerders uit. Het huidige management van BlueCielo, dat een minderheidsaandeel krijgt, blijft aan. Met de nieuwe eigenaar wil het softwarebedrijf uit Rijswijk de verdere internationale groei financieren. In 2010 kocht BlueCielo al het Finse bedrijf Kronodoc.

De overnameprijs is niet bekend gemaakt. Wel dat Gilde instapt omdat BlueCielo een sterke positie in de markt heeft en financieel gezond is. Volgens de investeringsmaatschappij uit Utrecht vormt die combinatie een sterk uitgangspunt voor verdere internationale groei. Er werken momenteel zo'n 175 mensen bij het bedrijf.  

Klanten gebruiken de software van BlueCielo om technische documentatie te integreren in onderhoudssystemen en andere bedrijfsinformatievoorzieningen. Doel ervan is een beter beheer van hun bedrijfsmiddelen en daardoor verlagen van de onderhoudskosten en het verkleinen van risico's. Het bedrijf spreekt van 'engineering content management' en biedt hiervoor het pakket Meridian Enterprise aan. De onderneming richt zich vooral op de kapitaalintensieve procesindustrie, inclusief de olie- en gassector, de chemische en farmaceutische industrie, de mijnbouw en metaal-bewerking, nutsbedrijven, de bouwsector alsmede de technische inkoop en detachering.

Ruim 25 jaar oud

BlueCielo is opgericht in 1985; het softwarepakket Meridian Enterprise is inmiddels verkocht aan zo'n achttienhonderd klanten in vijftig landen. Het bedrijf houdt, naast vestigingen in Rijswijk en Amsterdam, in het buitenland kantoor in Finland, Duitsland, Groot-Brittannië, Rusland, Brazilië en de Verenigde Staten en werkt daarnaast met een selecte groep wederverkopers. In april 2010 nam het bedrijf een meerderheidsbelang van 70 procent in Kronodoc Oy, een Finse maker van software voor documentbeheer in de bouw- en installatiewereld. De huidige algemeen directeur van BlueCielo, Rainer Puittinen komt van dit bedrijf vandaan. Hij volgde in 2011 Martijn Janmaat op, die nu de rol van bedrijfspresident vervult.

Gilde

Gilde Equity Management Benelux is een durfkapitalist die zich richt op investeringen in middelgrote bedrijven in de Benelux. Daarbij is het uitgangspunt wel de overname van de meerderheid van de aandelen in ruil voor kapitaal. De investeerder hield zich een tijd stil op de ict-markt, maar is de afgelopen jaren weer actief geworden via participaties in de technische automatiseerder Nspyre en de computer- en elektronicareparatiefirma Teleplan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-19T10:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.