Planningsoplossing CSC betreedt GGZ-markt

Dit artikel delen:

GGZ Friesland is de eerste GGZ-instelling in Nederland die heeft gekozen voor de UltraGenda Pro-planningsoplossing van ict-dienstverlener CSC. De oplossing is al in gebruik in achttien ziekenhuizen en zelfstandige diagnostische centra in Nederland en bij meer dan honderd zorginstellingen wereldwijd. De contracttoekenning door GGZ Friesland volgt op het afronden van een succesvol pilottraject.

'Wat we in korte tijd hebben gezien is dat we grote besparingen kunnen realiseren met deze planningsoplossing', zegt Douwe Schuhmacher, voorzitter Raad van Bestuur a.i. bij GGZ Friesland. 'De directe tijdsbesparingen hadden we natuurlijk voorzien, maar een interessante, onverwachte uitkomst van de pilot was dat we ook op een aantal andere manieren een efficiencyslag kunnen maken.'

Reeks afspraken

Tijdens de pilot bleek dat CSC's UltraGenda Pro een aanzienlijke besparing in het planningsproces opleverde. Het plannen van een complexe afspraak kost in de huidige situatie minimaal dertig minuten. Een voorbeeld daarvan is een afsprakenserie voor een behandeling die begint met een reeks van acht afspraken iedere week, gevolgd door een reeks van acht afspraken om de week. Deze afsprakenserie kan met CSC's UltraGenda Pro eenvoudig binnen enkele minuten gepland worden.

Eén van de minder voor de hand liggende uitkomsten van de pilotfase was dat CSC's UltraGenda Pro inzichtelijk maakt in welk stadium van de behandeling de cliënt zich bevindt, wat de kans reduceert dat diagnosebehandelingcombinaties niet worden afgerond. CSC's UltraGenda Pro maakt ook de bezettingsgraden van medewerkers op de verschillende locaties inzichtelijk, zodat zij efficiënter ingepland kunnen worden. Ook vergroot CSC's UltraGenda Pro het inzicht in de hoeveelheid indirecte afspraken. Dat wil zeggen, alle interne activiteiten rond de cliënt die noodzakelijk zijn, maar waarbij de cliënt zelf niet aanwezig is, zoals bijvoorbeeld een intern overleg. Met CSC's UltraGenda Pro worden alle indirecte afspraken vastgelegd, zodat ze ook verrekend kunnen worden.

Integraal plannen

'Met deze eerste stap in de GGZ-markt laten we zien dat we beschikken over een flexibele oplossing voor organisatiebrede planning en ook de kennis in huis hebben om deze oplossing breder in de zorg uit te rollen dan bij ziekenhuizen alleen', aldus Twan Weegels, country manager Benelux bij CSC. 'Het perspectief is dat van integraal plannen in de zorg. Met de UltraGenda-productreeks zijn we in staat het planningsproces over meerdere disciplines en zorgorganisaties te omvatten.'

GGZ Friesland gaat CSC's UltraGenda Pro de komende tijd uitrollen bij de afsprakenbureaus in Sneek, Heerenveen, Drachten en Leeuwarden. Naast CSC's UltraGenda Pro neemt GGZ Friesland ook UG Contacts Store af, de oplossing voor managementinformatie, en UG Broka, voor online verwijzingen en afspraken. Daarmee krijgt GGZ Friesland de mogelijkheid om cliënten online afspraken te laten maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-20T10:48:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.