Managed hosting door True

Exact neemt organisatie op de schop

Softwaremaker zoekt koper voor Orisoft

 

Nederlands softwarehuis Exact gaat reorganiseren. De business units Benelux en International worden samengevoegd, wat gevolgen heeft voor 8 procent van het personeel. Hierdoor worden ongeveer 150 werknemers getroffen. Exact gaat werken met in totaal drie business units: Cloud Solutions, Business Solution en Specialized Solutions, waarin de Amerikaanse activiteiten MGS, JobBoss en Max, de Duitse activiteit Lohn XL en Longview worden ondergebracht. Voor Orisoft is er geen plek meer en dit onderdeel zal worden verkocht.

Op dit moment is een projectteam bezig om de specifieke veranderingen in kaart te brengen, waarbij in september duidelijkheid komt voor de mensen binnen de organisatie. Voor het verder optuigen van de business unit Cloud Solutions trekt Exact 9,1 miljoen euro uit. Herschikking van de Amerikaanse activiteiten gaan nog een 1,2 miljoen euro bovenop de eerder gemaakte 1,7 miljoen euro kosten. Op de verkoop van Orisoft wordt 2,2 miljoen euro afgeschreven.

Veranderende markt

Exact ziet zich genoodzaakt tot de reorganisatie door een veranderende markt. Met name de vraag naar consumerization van bedrijfsapplicaties, de ontwikkeling van app stores en het toenemende gebruik van mobiel internet op smartphones en tablets dwingen de softwaremaker tot een andere koers. Ook wordt Exact geconfronteerd met de vraag naar een flexibele tarievenstructuur en pay-per-use-gebaseerde modellen. Tot slot zijn aanpassingen noodzakelijk door de vraag naar cloud-oplossingen.

Ondanks het forse ingrijpen bij Exact, zijn er ook nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie. Zo verwacht het softwarehuis voor het eind van 2012 een app store te introduceren, waarbij tevens apps van partners worden aangeboden als one-stop-shop voor mkb. Daarnaast gaat de leverancier Exact Online op nieuwe internationale markten introduceren. Dit is in eerste instantie in Groot Brittannië, daarna volgen Duitsland en Frankrijk. In de Verenigde Staten gaat Exact online proposities introduceren voor de sectoren productie en zakelijke dienstverlening. Ook breidt Exact in de tweede helft van 2012 zijn portfolio uit met Exact Online Productie en Exact Online CRM.

Meer focus aanbrengen

'Na de geleverde prestaties in 2011, een overgangsjaar voor Exact, hebben we ons in de eerste helft van 2012 gericht op de beoordeling van onze opties voor duurzame groei', zegt Exact-ceo Erik van der Meijden. 'Dat heeft geresulteerd in de beslissing om meer focus aan te brengen en de onderneming rond twee business units te organiseren: Cloud Solutions en Business Solutions. Deze vereenvoudigde structuur zal ons in staat stellen de klant beter te bedienen, een slagvaardiger organisatie neer te zetten en gerichter investeringen te doen op die terreinen waar zich het grootste groeipotentieel bevindt.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4543101). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Gevolgen voor 8% van het personeel? Werken die dan in die BU's, of dreigt er ontslag voor hen? (laatste denk ik).

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×