Exact ziet omzet eerste halfjaar stijgen

Dit artikel delen:
Euro

Softwareleverancier Exact in Delft heeft de omzet over het eerste halfjaar 2012 met 3,2 procent zien groeien tot 109,3 miljoen euro. Het verdienvermogen van het bedrijf (Ebitda) steeg met 7,6 procent tot 23,1 miljoen euro. De omzetstijging komt vooral voort uit Exact Online en de serviceomzet. De groei van Exact Online concentreert zich in de Benelux.

Het aantal zakelijke administraties die met Exact Online worden beheerd steeg in de eerste helft van 2012 met bijna 41 procent, de daaruit voortvloeiende jaaromzet zelfs met 45 procent. De totale omzet uit Exact Online groeide met 48,1 procent naar 6,6 miljoen euro. Daarmee heeft dit cloudproduct een aandeel van ruim 6 procent in de totale omzet van de onderneming. De zogeheten gecommitteerde omzet - op basis van afname gedurende het hele jaar - ligt volgens Exact nu op 14,1 miljoen euro, tegen 9,7 miljoen euro een jaar geleden.

Ook Exact Online Handel en Exact Online Uren & Facturen zijn volgens de onderneming binnen de Benelu sterk in opkomst. Voor de tweede helft van 2012 staat de introductie van Exact Online Productie en Exact Online CRM gepland.

De omzet uit onderhoud is voor Exact veruit de belangrijkste inkomstenbron, met een omzet van 71,1 miljoen euro (+3,1 procent). Ook hier speelde Exact Online een hoofdrol in de groei. Daarnaast leverden prijsverhogingen in de regio's Benelux, Noord- en Zuid-Amerika en ‘Internationaal' extra omzet op. De softwarepakketten Lohn XL en Longview waren sterke groeiers door het behoud van bestaande klanten en verdere aanwas van klanten.

Uitbesteding

De serviceomzet kwam in de eerste helft van 2012 uit op 19,4 miljoen euro, een plus van 4,7 procent. In de Benelux was sprake van een daling met 6,3 procent. De regio International deed bijna 21 procent minder door een herstructurering die in 2011 werd doorgevoerd. De serviceomzet van Lohn XL en Longview groeide met 44,3 procent, vooral door het nieuwe productaanbod voor deze pakketten en groei in uitbestedingen (business process outsourcing).

Voor de komende jaren verwacht Exact een verdere groei van Exact Online met 30 tot 50 procent, bij een gelijktijdige verbreding van de klantbasis. Voor het hele jaar 2012 verwacht het bedrijf een bescheiden omzetgroei. Exact kondigde eerder een ingrijpende reorganisatie van zijn activiteiten aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-26T11:45:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.