Exact draagt drie commissarissen voor

Voorzitter hamer

Softwareleverancier Exact in Delft wil Willem Cramer, Peter van Haasteren en Evert Kooistra voordragen als nieuwe leden van de raad van commissarissen. Hun benoeming wordt voorgelegd aan de aandeelhouders tijdens een extra aandeelhoudersvergadering op 19 september 2012. Voorzitter Rolf Deves zal tegelijkertijd terugtreden en wordt opgevolgd door de huidige commissaris Thierry Schaap.

Vanaf 19 september 2012 zal de raad van commissarissen van Exact vier leden tellen. Het nieuwe team heeft volgens Exact een bewezen track-record in softwareontwikkeling, -distributie en online bedrijfsmodellen en bezit alle benodigde kwalificaties om Exact te ondersteunen bij het bereiken van toekomstige ambities en plannen.

De benoeming van de nieuwe commissarissen hangt samen met de nieuwe koers die Exact inzet onder leiding van voormalig Getronics-topman Erik van der Meijden. Onlangs kondigde de softwareleverancier een reorganisatie aan waarbij honderdvijftig medewerkers hun baan verliezen. Dochteronderneming Orisoft staat in de etalage. De bedrijfsactiviteiten worden gebundeld in drie nieuwe business units.

Eerder legde commissaris Rob Hoevens al zijn functie neer om zich te storten op de Europese organisatie van BI-dochter Longview. Exact schreef begin 2012 een bedrag van 18,4 miljoen af op Longview in verband met veranderde marktomstandigheden.

Willem Cramer

Willem Cramer (1961) is partner bij het managementadviesbedrijf Boer & Croon Management. Eerder was hij ceo bij Friesland Bank. Hij begon zijn carrière bij Rabobank Nederland, waar zijn laatste functie algemeen directeur Rabobank Amsterdam was. Cramer studeerde Internationaal Publiekrecht aan de Universiteit van Leiden.

Peter van Haasteren

Peter van Haasteren is van huis uit chemicus en werkte tussen 1999 en 2006 bij Exact. Daarna werkte hij enkele jaren bij Quirius, in zijn laatste functie als directeur Nederland. In maart 2011 vertrok hij om gezondheidsproblemen. In november 2011 trad hij aan in zijn huidige functie als operationeel directeur van ict-dienstverlener E-office in Houten.

Evert Kooistra

Evert Kooistra (1968) is lid van de raad van bestuur en cfo bij BinckBank sinds 2007. Daarvoor was hij director of finance & administration bij International Game Technology (IGT), genoteerd aan de Amerikaanse beurs NYSE. Kooistra heeft een mastertitel in bedrijfseconomie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is registeraccountant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-30T11:45:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.