Toch ontslagen bij Qurius na overname

Qurius-topman Zevenbergen blijft aan

Dit artikel delen:

Qurius-topman Leen Zevenbergen is door de Franse ict-dienstverlener Prodware gevraagd aan te blijven na de overname. Dat meldt Qurius-woordvoerder Albert Holzappel. ‘Prodware heeft Zevenbergen gevraagd aan boord te blijven in een commerciële en strategische functie. Hij heeft aangegeven daarvoor open te staan.’

Bij de overname van ict-dienstverlener Qurius in Zaltbommel door de Franse ict-dienstverlener Prodware vallen toch ontslagen. Hoewel de medewerkers van alle werkmaatschappijen overgaan naar de nieuwe eigenaar van het bedrijf, wordt de beursgenoteerde holdingmaatschappij van Qurius opgeheven. Bij dit bedrijf werken acht mensen, onder wie directeur Leen Zevenbergen en financieel directeur Michiel Wolfswinkel. Het gaat volgens woordvoerder Holzappel verder om financiële en juridische stafmedewerkers en een secretariaat.

Ook de commissarissen van Qurius verliezen na de opheffing van de holding hun bijverdienste. Het gaat om voormalig Exact-topman Lucas Brentjens en investeerder Evert Smid. Zij zijn respectievelijk sinds 2006 en 2009 commissaris bij Qurius. Zuur is de overname voor de voormalige directeur van Ordina BPO en Olympisch zwemster Reggie de Jong. Zij werd eind mei 2012 benoemd. Haar toezichtsfunctie bij Qurius was haar eerste commissariaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ondanks de komkommertijd is dit opmerkelijk nieuws. Al jaren niets presteren, al jaren elke 6 maanden een nieuwe strategie presenteren, die vervolgens binnen 5 maanden na reorganisaties, verlies van klanten en key werknemers mislukken en dan toch nog aanblijven....

Chapeau!

Mijn inziens lijkt het een poppenkast. De kwaliteit van de dienstverlening laat te wensen over, maar kan door een strenger en sturend management (dus GEEN spreadsheet management!) eenvoudig naar een hoger en vooral kwalitatiever niveau worden gebracht. De markt (concurentie) springt om goede mensen en weet niet waar deze vandaan te halen. Dus het argument terughoudende markt en econische ressie is erg relatief en wordt te gemakkelijk gebruikt door Qurius. Mijn advies is om een bezem door Qurius te halen (neem eindelijk eens afscheid van het brandhout!) en focus te krijgen in de MS Dynamics markt. Management heeft verantwoordelijkheden en die zou het huidige management moeten nemen in plaats van een zacht heel meester te zijn.

Hopende voor andere qurioten op betere en succesvolle tijden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-31T11:52:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.