Saab AB biedt bijna 30 miljoen euro voor Hitt

Dit artikel delen:

Het Zweedse defensieconcern Saab AB heeft zijn bod van 6,60 euro per aandeel op het Nederlandse softwarebedrijf Hitt geformaliseerd. Hiermee zijn de Zweden bereid om bijna dertig miljoen euro neer te tellen voor Hitt. Als de aandeelhouders akkoord gaan met de overname verdwijnt het softwarehuis van de beurs in Amsterdam.

Eind 2011 had Hitt volgens zijn jaarverslag 4.494.000 aandelen uitstaan. Bij een bod van 6,60 euro komt het overnamebedrag dan op 29,66 miljoen euro. De vier grootste aandeelhouders, samen goed voor bijna 74 procent van de aandelen, gaan in ieder geval akkoord met de overname.

Werkgelegenheid

Hitt levert navigatiesoftware en software voor het beheren van verkeerstromen. Het bedrijf levert zijn diensten vooral aan havens en vliegvelden over de hele wereld. Hitt heeft zijn hoofdkantoor in Apeldoorn en er werken in totaal 188 mensen bij de Europese, Noord-Amerikaanse en Hong Kongse vestigingen. Zij zullen weinig last hebben van de overname, want deze heeft volgens beide bedrijven nauwelijks gevolgen voor de werkgelegenheid.

Saab AB levert producten en diensten op het gebied van defensie en beveiliging. Het bedrijf integreert Hitt na de overname in zijn veiligheids- en verkeersdiensten. Op 21 september 2012 houdt Hitt een aandeelhoudersvergadering om te stemmen over het bod van Saab AB. Aandeelhouders kunnen tot en met 2 oktober 2012 hun stukken indienen.

Rijkswaterstaat en internationale havens

Ongeveer een jaar geleden maakte Hitt bekend grote orders te hebben binnengehaald bij de havens van het Spaanse Barcelona en het Vietnamese Ho Chi Minhstad. In toaal ging het om 2,2 miljoen euro aan contracten. Het bedrijf uit Apeldoorn leverde een systeem voor de begeleiding van scheepverkeer aan de haven van het Vietnamese Ho Chi Minhstad. Met de Spaanse havenstad Barcelona is een contract gesloten voor de levering van een informatiesysteem voor havenbeheer. De systemen zijn inmiddels opgeleverd.

In 2010 haalde Hitt een grote order ter waarde van zeventien miljoen euro binnen bij Rijkswaterstaat. De tienjarige opdracht omvatte het ontwerp, de levering en het onderhoud van een systeem voor de begeleiding van het scheepsverkeer in en rond het Noordzeekanaal. Een jaar eerder tekende Hitt drie Chinese steden op voor de levering van nieuwe software en servers voor de begeleiding van scheepvaartverkeer. Deze opdrachten hadden een waarde van 3,3 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-07T10:41:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.