Bain Capital neemt belang in Genpact

Dit artikel delen:
Dollars

Investeringsmaatschappij Bain Capital neemt een belang van 30 procent in Genpact, het grootste business process outsourcing (bpo)-bedrijf van India. Bain Capital koopt voor een miljard dollar een groot deel van de belangen van de huidige investeerders General Atlantic en Oak Hill Capital. Die houden elk nog een belang van zo'n 5 procent. Genpact nam in april van dit jaar nog Accounting Plaza over, een onderdeel van Ahold dat bpo-diensten levert aan klanten in de detailhandel, groothandel, het bankwezen, gezondheidszorg en lokale overheid.

Bain Capital, mede opgericht door de conservatieve Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney, levert vier nieuwe leden voor de bestuursraad van Genpact die de plekken innemen van de vertrekkende bestuursleden van de twee, zich terugtrekkende investeerders General Atlantic en Oak Hill Capital. De Indiase belastingdienst gaat de aandelenverkoop nog toetsen. Transacties waarmee Indiase bedrijven en bedrijfsmiddelen gemoeid zijn, kunnen een extra belastingaanslag opgelegd krijgen als een groot deel van de activiteiten in India plaatsvindt.

Bij Genpact werken wereldwijd ruim 55.000 mensen, maar driekwart ervan houdt in India kantoor. Het bedrijf beschikt over 57 servicecentra, verspreid over zestien landen. De omzet ligt op 1,6 miljard dollar. Het bedrijf werd in 1997 in India opgericht onder de naam Gecis (GE Capital International Services) als onafhankelijk bedrijfsonderdeel van GE Capital. Doel was het verbeteren van processen bij de bedrijfsonderdelen binnen de General Electric-groep. De inzet van it speelt hierbij een voorname rol.

ICE en Accounting Plaza

Genpact staat sinds 2004 op eigen benen en kreeg in 2007 een notering aan de New Yorkse effectenbeurs. In Nederland biedt het bedrijf onder meer een breed aanbod van SAP-ondersteunende diensten. De basis daarvan werd gelegd door de acquisitie in 2007 van ICE Enterprise Solutions, een Rotterdamse SAP-dienstverlener die actief was in Nederland en Spanje.

Afgelopen april werd de Nederlandse basis sterk uitgebreid door de overname van Accounting Plaza. Deze bpo-specialist verzorgt de financiële en personeelsadministratie van Ahold en levert ook bpo-diensten op het vlak van financiën, personeelszaken en erp (Oracle/Peoplesoft) aan klanten in diverse sectoren. Er werken ongeveer zeshonderd mensen bij het bedrijf, dat naast een hoofdkantoor in Wormer vestigingen heeft in Polen en Tsjechië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-22T11:25:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.