SAP-consultant Scheer start in Nederland

Dit artikel delen:

De Duitse SAP- en bpm-consultant Scheer Management opent een kantoor in Nederland. Het bedrijf in Vianen heeft vijftien consultants in dienst genomen. De vestiging wordt geleid door twee voormalige managers van Software AG in Nederland. Ferry Bogaards was er vice-president SAP Consulting Services Benelux, Diederik van Duuren directeur SAP Consulting.

Scheer Management is opgezet door professor August-Wilhelm Scheer, nadat hij zijn onderneming IDS Scheer in 2009 had overgedaan aan de Duitse softwareleverancier Software AG. De Nederlandse vestiging is de eerste in een geplande reeks kantoren in Europese landen buiten het Duitse taalgebied. Tot voor kort had het bedrijf naast twee vestigingen in Duitsland alleen kantoren in Oostenrijk en Zwitserland. De beide Nederlandse directieleden kennen elkaar al sinds 1995, toen zij samenwerkten in de SAP-praktijk van Deloitte Consulting.

Scheer Management houdt zich bezig met onder andere SAP-implementaties, businesstransformaties, businessarchitectuur, bpm en mobiliteitsoplossingen.'Wij richten ons vooral op multinationals van uiteenlopende omvang. Het internationale aspect voegt een complexiteit toe waarvoor wij de juiste oplossingen kunnen bieden', zegt algemeen directeur Ferry Bogaards van Scheer Management in Nederland.

Vijftien consultants

De vijftien consultants van het bedrijf werden de afgelopen maanden geworven onder het personeel van diverse ict-dienstverleners en -eindgebruikers. 'Wij hebben gezocht naar mensen die wij kenden en die bedreven zijn in de procesgerichte aanpak die het hart vormt van onze dienstverlening', zegt Bogaards. De Scheer-consultants stellen processen en procesverbeteringen vanuit het bedrijfsmodel van de klant centraal. 'Met deze sterke focus op processen onderscheiden wij ons van andere consultancyorganisaties.'

Verder begeleidt Scheer bpm-trajecten, waaronder integratie van processen en systemen als Salesforce.com of mobiele apps met SAP. Daarnaast ontwikkelen de SAP- en bpm-experts businessarchitecturen en mobiele apps. Ze maken hierbij onder andere gebruik van de bpm-tool Scheer Process Tailor, een door Scheer ontwikkeld cloudpakket voor het ontwerp, beheer en optimalisatie van processen.

Gelaten

Bij de Nederlandse vestiging van Software AG wordt gelaten gereageerd op de komst van Scheer Management naar Nederland. 'Er zijn diverse partijen in de markt van SAP-consultancy actief, zij zijn er daar een van', zegt business development manager Ricardo Passchier. 'Onze dienstverlening ligt in elkaars verlengde. Het botst niet.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt wel erg op het oude bekende verhaal. Laat je bedrijf overnemen door een grote partij en incasseer een premie. Een paar jaar later begin je weer opnieuw, benader je de oude klanten en neem je een paar oud collega's weer in dienst. Er zijn veel uitgerangeerde managers die deze strategie proberen. Geen echt nieuws.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-24T09:36:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.