NIBC trok de stekker uit Qurius

Stekker

De zakenbank NIBC heeft door het terugvorderen van leningen ict-dienstverlener Qurius uit Zaltbommel voor het blok gezet. De raad van bestuur kon volgens eigen zeggen niet anders dan op zoek gaan naar een koper voor het complete bedrijf. Die koper werd gevonden in de Franse branchegenoot Prodware, die Qurius uit de brand hielp door direct 2,5 miljoen euro in contanten te betalen voor de Qurius-dochters in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De raad van bestuur van het beursgenoteerde Qurius liet eerder al weten dat het terugvorderen van leningen aan het bedrijf de directe aanleiding waren voor de financiële problemen van de onderneming. In een circulaire voor aandeelhouders legt de directie uit dat NIBC het bedrijf in acute geldnood bracht. NIBC besloot hiertoe toen de inkomsten van Qurius in de belangrijkste markten - Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk - onverwacht tegenvielen.

Het besluit van de bank maakte dat het bedrijf direct een geldinjectie nodig had. Die kreeg het van de strategische partner Prodware, in ruil voor de activiteiten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Naast de 2,5 miljoen euro die Qurius per direct nodig had, betaalt Prodware hiervoor 3,5 euro in de vorm van aandelen Prodware.

Verdwijnen

Uiteindelijk zal, wanneer de Qurius-aandeelhouders daar op 4 oktober 2012 mee instemmen, Prodware voor 18,5 miljoen euro alle activiteiten van Qurius overnemen. Daarna zal de beurs-nv Qurius worden opgeheven en daarmee van de beurs verdwijnen. Op 30 augustus 2012 houdt Qurius een informatiebijeenkomst voor aandeelhouders op het hoofdkantoor in Zaltbommel. De directie zal daar een toelichting geven op de achtergronden van de financiële problemen waarin Qurius is terechtgekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-27T09:24:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.