Qurius wijzigt statuten voor Reggie de Jong

De beursgenoteerde ict-dienstverlener Qurius zal zijn statuten wijzigen voor de benoeming van commissaris Reggie de Jong tot vereffenaar bij de opheffing van de beurs-nv. De statuten bepalen nu nog dat bij opheffing van het bedrijf de directie zal optreden als zogeheten vereffenaar. Een statutenwijziging moet het mogelijk maken De Jong aan de directie toe te voegen als vereffenaar. De andere twee vereffenaars zijn algemeen directeur Leen Zevenbergen en financieel directeur Michiel Wolfswinkel.

Qurius legt op de valreep van zijn bestaan een statutenwijziging ter goedkeuring voor aan zijn aandeelhouders. De enige wijziging betreft artikel 35 van de statuten, waarin de vereffening bij opheffing van de onderneming wordt geregeld. In plaats van te verwijzen naar de wettelijke regel dat de directie van de onderneming optreedt als vereffenaar, zullen de nieuwe statuten bepalen dat de aandeelhouders daarnaast een of meer andere vereffenaars kunnen aanwijzen.

Doel van de statutenwijziging is de aandeelhouders de mogelijkheid te bieden om commissaris De Jong aan te wijzen als vereffenaar. Zij zal samen met de directeuren Zevenbergen en Wolfswinkel verantwoordelijk zijn voor de ordelijke opheffing van de beurs-nv Qurius. De Jong treedt terug als commissaris om haar nieuwe rol van vereffenaar te kunnen vervullen.

200 euro per uur

Voor haar werkzaamheden als vereffenaar ontvangt De Jong een vergoeding van 200 euro per uur, exclusief reiskosten. De directieleden Zevenbergen en Wolfswinkel ontvangen geen extra vergoeding voor hun werkzaamheden. Hun dienstverband wordt gedurende de periode waarin zij als vereffenaar werkzaam zijn ongewijzigd voortgezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-30T08:46:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.