Reasult helpt Woonpunt met efficiencyslag

Dit artikel delen:

De Limburgse woningcorporatie Woonpunt zet de software van Reasult, leverancier van financial forecasting software, in om zijn financiële organisatie verder te professionaliseren. Met Reasult maakt de woningcorporatie het gehele vastgoedontwikkelproces inzichtelijk, van eerste aankoop van de grond, de volledige opstal in nieuwbouw en herontwikkeling naar risicomanagement tot aan vastgoedrapportage.

De software stelt Woonpunt in staat prognoses te maken om de efficiency en transparantie verder te vergroten. Ook is het nu mogelijk om in een project control-module direct verschillende scenarioberekeningen uit te voeren, de gehele portefeuille te monitoren en eenvoudig managementrapportages te genereren. Doordat de oplossingen van Reasult goed aansluiten op andere financiële systemen, is het doorrekenen van wijzigingen, zoals mogelijke huur- of prijsverhogingen, voor Woonpunt eenvoudig en efficiënt geworden. De impact van deze wijzigingen is direct inzichtelijk voor de gehele portefeuille.

Korting bij de bank

Mattie van de Kragt, manager finance & control bij Woonpunt, licht de keuze voor Reasult toe: 'Via een collega-corporatie zijn we in contact gekomen met Reasult. Reaforce is als enige financial forecasting software voor de vastgoedbranche door Deloitte gecertificeerd, waardoor tussentijdse accountantscontroles niet meer nodig zijn en we zeker zijn dat we voldoen aan de strenge regelgeving. Dit levert ons naast de gewenste efficiency ook een aanzienlijke korting bij de bank op, omdat controleslagen bij de bank overbodig zijn geworden.'

'Projectontwikkeling is bij veel woningcorporaties een risicogebied, omdat de financiële stromen van projectontwikkeling in een blackbox lijken te verdwijnen', zegt Aart Zandbergen, managing director bij Reasult. 'Als woningcorporatie heb je een bepaalde verantwoordelijkheid en kan je geen investeringen doen in miljoenenprojecten die tientallen jaren mee gaan zonder aan te kunnen tonen wat je precies uitvoert. Met onze oplossingen kunnen wij hen nu helpen om extra stappen te zetten bij het in control zijn en blijven over hun gehele vastgoedportefeuille.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-28T10:20:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.