Ctac leaset hardware voor zijn datacenter

De beursgenoteerde SAP-dienstverlener Ctac in Den Bosch heeft de hardware voor zijn datacenter bij Telecity Group in Schiphol-Rijk gefinancierd via een leasemaatschappij. Het gaat om een zogeheten sale- en leasebackconstructie ter waarde van 1,4 miljoen euro. Dit bedrag wordt in termijnen door Ctac terugbetaald, plus een vergoeding voor rente. Deze constructie levert Ctac een aanzienlijk financieel voordeel op, stelt financieel directeur Douwe van der Werf.

De financiële constructie voor de aanschaf van de hardware verlaagt volgens financieel directeur Douwe van der Werf van Ctac het beroep dat de onderneming moet doen op bankleningen. ‘Een lagere bankschuld maakt de onderneming minder kwetsbaar.' In augustus 2012 heeft Ctac zijn zogeheten kredietfaciliteit bij zijn huisbankier kunnen verlagen van 10,4 naar 9,5 miljoen euro.

In totaal investeerde Ctac in het eerste halfjaar van 2012 voor 2,1 miljoen euro in zogeheten materiële vaste activa. Het ging daarbij naast de hardware voor het datacenter ook om meubilair en hard- en software voor het nieuwe kantoor.

Nieuwe bureaus

Onder het meubilair valt volgens Van der Werf ook de inrichting van de kantine en meubels voor de receptie. Deze spullen vallen ook onder de leaseconstructie. ‘Medewerkers hebben geen nieuwe bureaus gekregen. De oude bureaus zagen er nog prima uit', zegt Van der Werf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is handig om als onderneming genoeg geld achter de hand te hebben. Of deze een goede oplossing is laat ik aan experts over! Toch ben ik benieuwd naar o.a. :

- Hoelang de doorlooptijd van dit contract is,
- Hoeveel afkoopsom van het contract is als een ander bedrijf Ctac over wil nemen en deze constructie niet handig vindt,
- Hoe zit het met de borgsom als Ctac binnen contractduur failliet gaat

Is het nog komkommertijd?
Dit is toch geen nieuws. Een doorsnee lease-contractje van 1,4 miljoen.

@Reza
Ik heb je vragen voorgelegd aan financieel directeur Douwe van der Werf van Ctac.
- De contractduur is gelijk aan de economische levensduur van de hardware. Ctac betaalt jaarlijks de afschrijving, plus rente.
- Een afkoopsom is niet in het contract opgenomen, bij voortijdige beëindiging zal Ctac de restsom plus gederfde rente-inkomsten vergoeden.
- Een borgsom is volgens Van der Werf ongebruikelijk, Ctac heeft geen borg betaald.

@ Reza,

nu weet je nog niet of er ala "Prorail via Ierland" een btw-etc constructie etc achter zit...

"De financiële constructie voor de aanschaf van de hardware verlaagt het beroep dat de onderneming moet doen op bankleningen"....volgens mij maakt het weinig verschil; geld lenen bij bank A of geld lenen bij leverancier B. Waarschijnlijk kan ctac geen gewoon krediet meer opnemen bij de banken en op deze manier (of alleen tegen hoge rente) en is dit een optie om ergens nog wat geld te lenen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-03T08:50:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.