Yarden verlengt contract met Leanapps

Dit artikel delen:
Graf

Uitvaartverzekeraar Yarden heeft het contract met Leanapps voor een periode van vijf jaar verlengd. Na een vergelijking met andere aanbieders concludeert de verzekeraar dat doorgaan met hetzelfde pakket de beste garantie biedt voor het doorvoeren van verdere kostenbesparingen. Ook wil Yarden met het online pakket Leanapps Life productinnovaties sneller op de markt brengen en een direct verkoopkanaal via internet inrichten.

Yarden werkt sinds april 2007 met de online software van Leanapps. De standaardoplossing vervangt een grote verscheidenheid aan polisadministratiesystemen. Yarden is ontstaan uit de samensmelting van een groot aantal kleinere uitvaartverenigingen. In 2006 is gestart met het vereenvoudigen van de polisadministratie, waarbij ruim 120 polisproducten zijn opgegaan in drie nieuwe uitvaartpolissen. Tijdens de conversie zette Leanapps zo'n miljoen polissen over.

Yarden wil de software van Leanapps de komende jaren inzetten om de bedrijfsvoering verder te stroomlijnen. In de uitvaartbranche staan de resultaten onder druk en zoeken verzekeraars naar manieren om de bedrijfsvoering efficiënter te maken en de kosten verder te verlagen, bijvoorbeeld door een efficiëntere administratie. Daarnaast komt internet op als distributiekanaal, met name vanwege het provisieverbod op uitvaartproducten waardoor de rol van intermediair in dit veld wegvalt. Via de webservices van Leanapps kan Yarden dit soort online verkoopkanalen verder ontwikkelen.

De uitvaartverzekeraar gebruikt de software tevens om nieuwe productinnovaties te ondersteunen. Leanapps Life beschikt over een flexibele productbuilder waarmee nieuwe producten of aanpassingen snel op de markt gebracht kunnen worden. Het softwarebedrijf uit Naarden beweert ook dat het standaardpakket continu voldoet aan de meest actuele wet- en regelgeving, zoals rond Solvency II en Sepa.

Buitenlands avontuur

Lees ook het achtergrondverhaal: Leanapps steekt het Kanaal over

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-13T11:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.