VIR e-Care Solutions sluit convenant met VRA

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Arnhemse zorgautomatiseerder VIR e-Care Solutions heeft een convenant gesloten met de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA). Daarbij is afgesproken de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de revalidatiegeneeskunde structureel op te nemen in het Revalidatie EPD van VIR. Dit is een elektronisch patiëntendossier voor revalidatiesector (R-EPD) opgenomen. Het streven is om twee maal per jaar nieuwe informatie toe te voegen.

Doel van de samenwerking is het snel beschikbaar stellen van recente inzichten uit de revalidatiegeneeskunde voor alle gebruikers van het R-EPD. Het opnemen van deze informatie moet ook een snelle, landelijke invoering van actuele richtlijnen, behandelkaders en protocollen bevorderen. Bijvoorbeeld op het vlak van de beslishulp bij beroerte, de financiële onderbouwing van de verstrekking van prothesen, de classificatie van loophulpmiddelen en het elektronisch patiëntendossier voor kinderen.

Vereniging

VIR e-Care Solutions is leverancier van het Revalidatie EPD dat het bedrijf op initiatief van brancheorganisatie Revalidatie Nederland heeft ontwikkeld. Het R-EPD is inmiddels ingevoerd bij Adelante; een aantal andere revalidatiecentra bereidt de invoering voor.

Daarnaast ontwikkelde VIR e-Care Solutions de afgelopen jaren applicaties voor een efficiënte planning, afsprakenregistratie, rapportage en dossiervoering. Met het modulair opgebouwde systeem Ecaris bedient het naast de revalidatiesector organisaties binnen de verpleging, verzorging en thuiszorg. Ook levert het epd's voor (top)sporters.

Het bedrijf komt voort uit de in 1984 opgerichte Vereniging Informatieverwerking Revalidatiecentra (VIR). Om een groeiende groep revalidatiecentra te ondersteunen werd de vereniging in 2011 omgezet een BV en is het verder gegaan als een commercieel bedrijf onder de naam VIR e-Care Solutions.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-13T14:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.