CarePoint koopt informatiesysteem UMC Utrecht

Dit artikel delen:
Anesthesie

Zorgautomatiseerder CarePoint neemt voor een onbekend bedrag het anesthesiologie-informatiemanagementsysteem Vierkleurenpen van het UMC Utrecht over. Dit systeem werd door het ziekenhuis zelf ontwikkeld en is doorverkocht aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Leo van Wolfswinkel bouwde het systeem en hij maakt de overstap naar CarePoint voor de verdere ontwikkeling.

Onder de naam Vierkleurenpen heeft het UMC Utrecht het anesthesiologie-informatiemanagementsysteem ontwikkeld. Het systeem wordt gebruikt in de operatiekamers. Doordat verkoop en service van software niet behoren tot de core business van het UMC Utrecht, zocht het ziekenhuis een bedrijf dat het systeem wilde overnemen en doorontwikkelen. CarePoint beschouwt Vierkleurenpen als een goede aanvulling op zijn portfolio van elektronisch verpleegkundig dossiers, ok-management en patiënt data management systemen (pdms).

'In Nederland ontwikkelde en bewezen systemen hebben bij ziekenhuizen nogal eens de voorkeur boven nieuwe buitenlandse systemen', zegt CarePoint-directeur Jan van der Beek. 'Op basis van de nieuwe richtlijnen van de inspectie voldoet Vierkleurenpen volledig aan de eis van adequate verslaglegging van anesthesie. Daar voorziet CarePoint ook een afzetmogelijkheid.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-20T13:23:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.