Unit4 helpt administraties met BTW-verhoging

Dit artikel delen:
Unit4

Nederlands bedrijfssoftwareleverancier Unit4 heeft met het oog op de komende btw-verhoging de Multivers BTW Converter ontwikkeld. Hiermee kunnen bedrijven hun administraties omzetten naar het nieuwe btw-tarief van 21 procent. Unit4 voorziet daarnaast veel vragen rondom de verhoging en daarom verruimt het de openingstijden op 1 tot en met 4 oktober van de support-afdeling tot 20.00 uur.

Per 1 oktober wordt het btw-tarief verhoogd van 19 naar 21 procent. Om het omzetten van de administratie zo eenvoudig mogelijk te maken presenteert Unit4 de Multivers BTW Converter. Deze software maakt het mogelijk om de administratie eenvoudig om te zetten naar het nieuwe btw-tarief. Na het omzetten is de wijziging direct van kracht binnen de administratie. Gebruikers van Multivers kunnen sinds 21 september 2012 gebruikmaken van de Multivers BTW Converter.

Handmatige conversie

'We verwachten dat een groot gedeelte van de klanten de Multivers BTW Converter voornamelijk buiten kantooruren in zal zetten, om de kans op het gebruik van het foutieve btw-tarief zo klein mogelijk te maken', zegt Kuno Klumpers, product development manager van Unit4 MKB. 'Juist om die piekmomenten op te kunnen vangen, zorgen we voor extra mankracht en verruimde openingstijden van onze support-afdeling. Voor klanten die de overgang niet met de Unit4 BTW Converter zullen doen, zijn er handleidingen ontwikkeld die de handmatige overgang beschrijven.'

De BTW Converter voor handmatige conversie is per direct beschikbaar en is te downloaden vanaf de Unit4 Selfservice-site.

Unit4 Multivers - BTW converter

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Welke leverancier doet dat nu niet? Ook al converters gezien van Twinfield en Mamut. Dit hoort er toch gewoon bij?

Exact heeft dit ruim een week eerder al aan alle klanten toegestuurd. What's new????

@Andre,

Inderdaad, bijna alle leveranciers zullen BTW omzettingen ondersteunen. Voor het open source ERP pakket OpenERP is ook een 21% BTW module beschikbaar gesteld en nog gratis ook.

Voor het gratis boekhoudpakket Mill7 is trouwens de BTW module niet meer gratis.

Is BTW niet gewoon een waarde in een veld, waarbij je deze waarde per 1-10-2012 simpelweg van 19 naar 21 aanpast ?

Zou wel knap zijn van een softwareleverancier om hier geld voor te gaan vragen. Nieuwswaarde : Nul komma niks, ofwel Bladvulling

erwin: Nieuwswaarde=reclamewaarde
Met het omzetten van een getalwaarde van 19 naar 21 ben je er niet. Je zult je btw aangifte goed moeten regelen (hoeveel btw ontvang en betaal ik, ook als er nog 19% facturen komen, je zult je producten en diensten die je nu met 19 % in je database hebt staan om moeten zetten naar 21 en je zult er rekening mee moeten houden dat oude boekingen met 19 % nog hetzelfde bedrag vertegenwoordigen incl. btw na de omzetting. Daarnaast zijn er diverse btw percentages zoals velen weten, maar niet alleen 0, 6 en 19 (21) maar ook 5.37, 6.38 en 12.36.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-24T11:47:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.