Iron Mountain en SAP bieden escrow bij maatwerk

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier SAP en informatiebeheerder Iron Mountain beginnen een strategische samenwerking op het gebied van escrow-diensten. De partijen stellen dat ondernemingen die bedrijfssoftware-op-maat laten bouwen door externe ontwikkelaars, hun investeringen en intellectuele eigendommen onnodig in gevaar brengen wanneer zij de betreffende broncode niet afdoende beschermen. SAP en Iron Mountain bieden in samenwerking de escrow-diensten die deze risico's met softwarebroncode het hoofd bieden.

De SAP Business One-groep voor het midden- en kleinbedrijf verwijst zijn partners die aanvullende maatwerkoplossingen voor erp-systemen van SAP bouwen en hun klanten voortaan door naar Iron Mountain. Dat treedt met zijn software escrow-diensten op als gevolmachtigde, vertrouwde, derde partij die de broncode in beschermde bewaring neemt.

Broncode blijft beschikbaar

'Software escrow is een juridische overeenkomst tussen de ontwikkelaar, de licentiehouder en een derde partij die de broncode van de software bewaart', zegt Jeroen Strik, directeur van Iron Mountain in Nederland, Duitsland en België. 'De escrow-dienst vermindert de risico's waaraan de licentiehouder blootstaat en helpt de vaak grote investeringen in essentiële, bedrijfskritische software en technologie te beschermen. De broncode van de ontwikkelaar wordt onder de voorwaarden van een software escrow-abonnement in beveiligde opslag gegeven bij Iron Mountain. De overeenkomst beschermt de klant tegen het risico dat de softwareontwikkelaar failliet gaat of zijn onderhoudsverplichtingen niet nakomt. Het aanbieden van escrow-diensten schept vertrouwen in de ontwikkelaar en biedt de zekerheid dat de broncode beschikbaar blijft voor toekomstige aanpassingen.'

SAP Business One

SAP Business One is een SAP-toepassing die speciaal is ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf. Deze bundelt alle belangrijke bedrijfsprocessen in één toepassing, zoals het klantbeheer (crm), verkoop, boekhouding, voorraadbeheer en productie. SAP's ‘software solution partners' hebben al ongeveer 350 maatwerkoplossingen gebouwd, aanvullend op SAP Business One-toepassingen, zodat die tegemoet komen aan specifieke klantwensen of branchevereisten.

'De escrow-bescherming van Iron Mountain biedt SAP Business One-klanten de rust dat hun aanvullende maatwerksoftware veilig wordt bewaard en wekt vertrouwen', zegt Patrick Carpreau, verantwoordelijk voor SAP's Europese partnerprogramma. 'SAP beveelt de toegevoegde waarde van de escrow-diensten actief aan alle SAP Business One-klanten aan die met onze partners in zee gaan voor hun maatwerk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-24T16:31:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.