Ctac verkoopt Healthcare aan V.G.M. Holding

Dit artikel delen:
Overname

Ict-dienstverlener Ctac heeft opnieuw een bedrijfsonderdeel afgestoten. Dit keer heeft het zijn 50,5 procent belang in de business unit Healthcare verkocht aan zorgautomatiseerder V.G.M. Holding, die deze onder de naam 'Beter' verder gaat uitbouwen. De verkoop is onderdeel van de aangescherpte strategie van Ctac waarin afstand wordt gedaan van kleinschalige of niet goed renderende bedrijfsonderdelen.

Ctac heeft niet bekend gemaakt hoeveel geld er met de verkoop gemoeid is. De overeenkomst wordt afgehandeld via een zogenaamde ‘activa/passiva-transactie'. Er werken in totaal negen mensen bij Healthcare die allen per 1 oktober 2012 overgaan naar Beter. Ctac zal als partner op het gebied van clouddiensten een aantal systemen voor Beter blijven ondersteunen. Beter richt zich op het begeleiden van klanten in de zorgsector en implementeert zorginformatiesystemen en het elektronisch patiëntendossier (epd).

SAP for Healthcare

Ctac Healthcare voorziet in de groeiende vraag naar integrale erp- en epd-functionaliteit in de gezondheidszorg. Onder meer met SAP for Healthcare, een modulaire end-to-end oplossing die wordt ingezet voor een geïntegreerde bedrijfsvoering, elektronische patiëntendossiers en een efficiëntere behandel- en zorgplanning en patiëntenlogistiek.

In september 2011 startte Ctac Healthcare met een nieuw opleidingsprogramma voor SAP-gebruikers in de zorg. Ctac claimde toen dat de SAP for Healthcare-training de eerste en enige training was voor deze sector, die speciaal op de Nederlandse situatie was toegespitst. SAP-gebruikers leren in de training om te gaan met het SAP-systeem IS-H. Voor de training zijn door Ctac Education en Healthcare bouwstenen ontwikkeld, zodat een modulair opgezet trainingsprogramma kan worden aangeboden. Die bouwstenen vormen de basis voor de maatwerktrainingsoplossing.

Waardevermindering

Healthcare was één van de bedrijfsonderdelen van Ctac die niet echt rendeerde. Voor 2011 werd de waarde van het bedrijfsonderdeel nog op 110 duizend euro ingeschat. Die waarde kelderde vorig jaar flink en in het jaarverslag over 2011 is te lezen dat de unit nog maar 63.000 euro waard is. De waardevermindering van 47.000 wordt over een periode van zeven jaar afgeschreven.

Ctac Healthcare is niet het eerste bedrijfsonderdeel dat wordt afgestoten. Begin juni 2012 werd ook al het 60 procent belang in Meridan IT van de hand gedaan. Het toenmalige zittende management nam dit onderdeel toen over. Ctac had dit belang in maart 2010 verworven met het voornemen om het uit te breiden naar 100 procent. Meridian IT uit Leeuwarden is leverancier en implementatiepartner van SAP Business One, de bedrijfssoftware van SAP voor het midden- en kleinbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een bedrijfsunit met een waarde van 63.000 verkopen? Daar betaal je nog niet eens een halve programmeur van...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-27T08:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.