Tie neemt Duitse BI-specialist Ascention over

Dit artikel delen:
Handen schudden

Het Hoofddorpse softwarebedrijf Tie heeft Ascention overgenomen, een in business intelligence gespecialiseerd bedrijf uit het Duitse Friedrichshafen. Met de oplossingen voor bi, controlling en data warehousing wil Tie zijn geïntegreerde e-commerce-product Kinetix verrijken, met name met functionaliteit voor business analytics. Daarnaast versterkt het beursgenoteerde bedrijf zijn markpositie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Tie levert onder de naam Tie Kinetix websoftwareoplossingen waarmee handelspartners in de voorraadketen kunnen samenwerken op het gebied van marketing, verkoop en logistiek. Volgens bestuursvoorzitter Jan Sundelin van Tie past de overname van Ascention het bedrijf in staat om zijn zichtbaarheid op de Duitstalige markt te vergroten. 'Verder zien we een toenemende behoefte bij onze klanten aan business intelligence oplossingen die helpen in het analyseren van e-commerce-oplossingen.'

Bij Ascention werken een man of dertig. De omzet ligt op zo'n drie miljoen euro. Begin augustus nam Tie ook al branchegenoot Light in Amsterdam over, een leverancier van software voor advocaten, notarissen en deurwaarders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tie Holding N.V. gaat z'n vleugels uit slaan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-01T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.