Russische bank kiest voor BI-cloudservice Inergy

Dit artikel delen:

De Russische bank Unistream, de op twee na grootste bank van het land, stapt definitief over op het business intelligence-systeem van Inergy. Dit bedrijf uit Woerden levert zijn bi-software vanuit de cloud. Unistream zocht al langer naar een systeem dat de juiste data uit zijn systemen kon halen. Na een jaar met de cloudservice van Inergy te hebben warmgedraaid is de bank definitief overstag. De bi-softwareservice biedt betere rapportages van transacties en kasstroomprocessen en ondersteunt Unistream bij marketingacties.

Unistream is gespecialiseerd in geldtransacties tussen personen zonder bankrekening. Iets wat in Rusland, waar veel mensen wonen zonder bankrekening, aan de orde van de dag is. De bank had moeite de juiste data uit zijn systemen te halen en ging daarom ruim een jaar geleden op zoek naar een partij die bi-oplossingen aanbiedt. Mathijs van Houweninge, directeur van Inergy: 'De bank kwam bij ons terecht omdat wij al 3,5 jaar in de markt actief zijn met een propositie voor een bi-cloudservice.'

Volgens Van Houweninge heeft Unistream nu beter inzicht in de data die het verzamelt. Voor de bank is het belangrijk te weten tussen welke landen transacties plaatsvinden. Betere rapportage van waar en wanneer geld wordt overgemaakt en opgehaald draagt bij aan de kwaliteit van de dienstverlening. Nieuwe transactiestromen kunnen aanleiding zijn een andere markt actief te benaderen. 'Ook vanuit kasstroomperspectief is dit essentiële informatie', zegt de directeur. 'Zo maakt het systeem in één oogopslag zichtbaar op welke locaties managementattentie vereist is.' De bi-cloudservice biedt tevens inzicht in het effect van marketingcampagnes en ondersteunt Unistream bij het bepalen van nieuwe acties.

Inergy

Inergy, opgericht in 1999, levert oplossingen op het gebied van data warehousing en business intelligence. Het bedrijf uit Woerden, waar plusminus 35 man werken, is actief in de detailhandel, financiële sector, media en logistiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-02T07:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.