Exact rondt verkoop Maleisisch Orisoft af

Dit artikel delen:

Nederlands bedrijfssoftwareleverancier Exact verkoopt Orisoft aan het zittende management. De tak in Maleisië valt niet meer onder de kernactiviteiten van Exact waardoor er afstand van wordt gedaan. Bij de de presentatie van de halfjaarcijfers over 2012 werd al bekend dat Exact Orisoft in de verkoop zette.

Eind 2008 maakte Exact kenbaar dat het interesse had in het Maleisische Orisoft. De resultaten van het bedrijfsonderdeel bleven echter achter, er werd zelfs 2,2 miljoen euro op afgeschreven. Exact zag zich mede daarom in juli 2012 genoodzaakt om te gaan reorganiseren.

'Gedurende de eerste helft van 2012 hebben we onze opties voor duurzame groei beoordeeld', zegt Exact-ceo Erik van der Meijden. 'Dat heeft geresulteerd in de beslissing om meer focus aan te brengen en de onderneming rond twee business units te organiseren: Cloud Solutions voor ons Exact Online-portfolio en Business Solutions voor onze traditionele softwareoplossingen (Exact Globe Next, Exact Synergy Enterprise en Exact Financials). De strategische aanscherping heeft er ook toe geleid dat de activiteiten van Orisoft niet langer de kernactiviteit van Exact aanvullen. We zijn om die reden voor Orisoft een verkooptraject ingegaan. Het stemt ons tevreden dat met de management buy-out de voorziene toekomstplannen van Orisoft intact blijven.'

Strategische aanscherping

Exact Cloud Solutions gaat zich actief richten op bedrijven tot honderd medewerkers met Exact Online; een portfolio van pure cloudoplossingen waarbij klanten de voordelen krijgen van snelle innovatie tegen relatief lage kosten. Het portfolio wordt verder uitgebreid en geïntroduceerd op nieuwe internationale markten, beginnende bij de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk waarna Duitsland en Frankrijk volgen.

Grotere klanten vragen om gehoste of on-premise oplossingen die aan hun specifieke behoeften zijn aan te passen. Exact Business Solutions biedt deze oplossingen voor bedrijven tot 2500 medewerkers, waarbij voor een flexibel abonnementsmodel kan worden gekozen. Longview, Lohn XL en de productieoplossingen in de Verenigde Staten zijn ondergebracht in Specialized Solutions, omdat de dynamiek in deze groep om een andere aanpak vraagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-03T11:18:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.