Provide neemt app-bouwer Applisive over

Dit artikel delen:
Handen schudden

Ict-dienstverlener Provide Groep heeft app-ontwikkelaar Applisive International uit Hoofddorp overgenomen. Middels de overname wil het bedrijf klanten apps voor tablets en smartphones kunnen aanbieden. Applisive levert en onderhoudt ook het elektronisch patiëntensysteem Doc4Doc. Provide uit De Meern levert maatwerksoftware, integratie en projectsourcing aan banken en verzekeraars, de industrie en de (semi-)overheid. Het bedrijf wil via overnames groeien en de dienstverlening uitbreiden.

De activiteiten van de app-bouwer zijn inmiddels verplaatst van Hoofddorp en Breda naar het Provide-kantoorin De Meern. Applisive is bouwer van de betaald-parkeren-app 'APP-Parking'. Andere voorbeelden van producten zijn de hospitality-app van Hotel Okura en de Werkbon-app. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor Doc4Doc. Dit medisch expertsysteem is in meerdere ziekenhuizen in gebruik. Doc4Doc ondersteunt de medisch specialisten in hun diagnostiek en besluitvorming en vereenvoudigt de verslaglegging daarover. Ook bierbrouwer Heineken gebruikt het expertsysteem en wel in de poliklinieken die zijn verbonden aan de brouwerijen op diverse continenten.

Applisive onderhoudt verder het Mainport Mobile-platform. Met deze oplossing speelt Applisive in op de behoefte bij ontwikkelaars, eigenaren en exploitanten aan een betere infrastructuur om hun apps exploiteerbaar te maken. Mainport Mobile maakt het mogelijk advertenties te plaatsen en push-berichten te sturen. Eind 2011 opende het bedrijf in Florida een Mainport Mobile-vestiging om het platform in de Verenigde Staten aan de man te brengen.

Visueel aantrekkelijk

'Door het opnemen van de Applisive-activiteiten in ons portfolio bieden we onze klanten een totaaloplossing aan op het gebied van maatwerksoftware en in het bijzonder mobiele oplossingen, aldus Mike Dawud, algemeen directeur van de Provide Groep. 'De markt breidt zich duidelijk uit richting de bedrijfsmatige inzet van tablets en smartphones en Applisive loopt sinds medio 2010 vooraan in de projectmatige ontwikkeling van apps op alle platformen. Applisive heeft zich onderscheiden met visueel aantrekkelijke, intuïtieve apps, waarbij systeemkoppelingen en integraties veelal onderdeel zijn van de geboden functionaliteiten.'

Vorig jaar maart kondigde VivendaMedia aan Applisive te willen overnemen. Die transactie ging niet door. Directeur Martijn van Nieuwland liet toen in een reactie weten dat Applisive niet actief op zoek is naar vreemd kapitaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-08T11:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.