Basware lijft EDI-bedrijf Certipost in

Dit artikel delen:
Handen schudden

Basware, de Finse leverancier van inkoop- en factureringssoftware, neemt het netwerk en de e-invoicingactiviteiten van Certipost over voor 18,2 miljoen euro. Deze Belgische specialist in veilige elektronische gegevensuitwisseling - edi - is een dochteronderneming van Bpost en ook in Nederland actief. Met de overname voegt Basware naar schatting ongeveer twaalf miljoen transacties toe aan zijn wereldwijde open netwerk. Bij de edi-tak van Certipost uit Aalst werken ruim zeventig man.

Om de verdere ontwikkeling op het vlak van elektronische documentuitwisseling van Certipost te verzekeren, was schaalvergroting onontbeerlijk. Omdat elektronische facturatie-uitwisseling geen  kerntaak is van Bpost is gezocht naar een partner die een internationaal grotere reikwijdt heeft. Bpost vond die partner in Basware. De activiteiten van Certipost op het vlak van documentbeveiliging, digitale certificaten en de Belgische elektronische identiteitskaart vallen overigens buiten de transactie met Basware en blijven onderdeel van Bpost.

Handelsnetwerk

Basware wil het grootste handelsnetwerk worden voor kopers en leveranciers en 150 miljoen transacties bereiken aan het eind van 2015. Met deze overname van Certipost, aanbieder van edi (electronic data interchange)-oplossingen, breidt Basware zijn positie op de Benelux-markt sterk uit, met name in het mkb-segment. Topman Esa Tihilä verwacht de komende jaren een sterke groei van de e-invoicingmarkt.

Certipost werd opgericht in 2002 door Bpost en Belgacom. In 2008 werd Bpost volledig aandeelhouder. Volgens het Belgische postbedrijf maakten in 2011 zo'n 80.000 ondernemingen gebruik van de technologie van Certipost om elektronisch documenten uit te wisselen. Het bedrijf beweert in Europa via roaming een bereik te hebben van meer dan 100.000 ondernemingen. Certipost stelt momenteel 84 mensen te werk, van wie er 76 actief zijn in het netwerk en de e-invoicingactiviteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-08T11:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.