Imtech neemt Infas Enermetric over

Dit artikel delen:
Handen schudden

Technisch dienstverlener Imtech uit Gouda heeft het Duitse bedrijf Infas Enermetric overgenomen. Dit is een leverancier van ict-diensten op het gebied van facilities management. Het door Infas Enermetric ontwikkelde pakket FM-Tools ondersteunt energie- en beheervraagstukken voor onroerend goed in de publieke sector. De omzet van Infas Enermetric bedraagt bijna een miljoen euro op jaarbasis. Verder kondigde Imtech aan orders van in totaal bijna vijftig miljoen euro op de Duitstalige markt te hebben binnengesleept.

Imtech brengt de nieuwe aankoop uit Emsdetten onder bij zijn dochteronderneming Fritz & Macziol, die actief is op de Duitse en Zwitserse ict-markt. Deze middelgrote automatiseerder werd in 2006 overgenomen en levert onder andere gemeentesoftware.

Volgens Imtech laten de ict-activiteiten in Duitsland en Zwitserland verdere groei zien. Recent zijn er nieuwe orders verworven ter waarde van circa 48 miljoen euro. Er werd een zelf ontwikkelde business intelligence-oplossing verkocht aan Bette, Lebenshilfe Stuttgart en Wido (Wissenschaftliches Institut der AOK). Ook kreeg Imtech infrastructuurbeheerorders van Bruno Bader en Amer Sports en softwarebestellingen van diverse gemeenten die onder de Zwitserse Landkreisen Ebersberg en Goslar vallen. Verder meldt het concern opdrachten van Hans Grohe SE (digitale sociale netwerken), SMA Solar Technology en Viessmann (mobiele SAP-toepassingen) en SWU Stadtwerke Ulm/Neu-Ulm, Stadtwerke Mainz en Schwenk Zement (mobiele crm-applicaties).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-17T11:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.