Green Valley vervangt Logica bij Govunited

Dit artikel delen:

Logica trekt zich als ict-partner terug uit Govunited, het gemeentelijk ict-samenwerkingsverband voor de e-overheid. Medepartner Green Valley neemt de rol van Logica over en daarmee ook het Triple C-zaaksysteem. Logica zegt na de overname door CGI afgelopen augustus een andere koers te willen varen op de gemeentemarkt. Govunited meldt geen redenen te zien om niet in te stemmen met deze overdracht. Vorig jaar waren er al geruchten dat Logica zou stoppen na de verzelfstandiging van Govunited. Daarbij kreeg de stichting een schuldenlast van vijf miljoen euro mee.

Ict-nieuwssite Webwereld maakte vorige week melding van het opstappen van Logica als ict-partner van Govunited. Daarbij publiceerde Webwereld ook de managementbrief die in handen is gevallen van de redactie. Govunited reageerde daarop door op de site te bevestigen dat de rol van Logica per 16 oktober is overgenomen door Green Valley. Deze leverancier van contentmanagementsystemen was als onderaannemer van Logica al betrokken bij Govunited. 'De front office-componenten van Triple C - cms, pdc, klantcontactsysteem, ris/bis - zijn door haar ontwikkeld. Hiermee is het bedrijf voor meer dan 50 procent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Triple C en bekend met Govunited als samenwerkingsverband', laat Govunited weten.

Andere focus

Logica trekt zich terug omdat na de overname door het Canadese CGI gekozen zou zijn voor een andere focus. Volgens het bericht van Govunited blijft de gemeentelijke markt voor het bedrijf belangrijk maar wil het 'zich richten op specifieke en innovatieve gebieden, bijvoorbeeld de inrichting van shared service centra (inkoop, hr en financiën), jeugdzorg, vergunningverlening, toezicht en handhaving.' Wel lijft Logica beschikbaar als implementatiepartner van Govunited.

De komende maanden staan in het teken van de overgang. Green Valley zegt het Triple C verder te willen ontwikkelen. Uitgangspunt van Rens Boogerd, directeur Green Valley, is dat de huidige dienstverlening onveranderd blijft. 'Er staat een mooi product, dat wij nog mooier willen maken. Dat is onze ambitie en dat doen we graag samen met GovUnited.' Momenteel werken er zeventien gemeenten met de Triple C-oplossing.

Schuldenlast

Vorig jaar oktober meldde Govunited dat het zich ging losmaken van Ictu, de ict-uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie waarvan het als programma deel uitmaakt. Het samenwerkingsverband is een stichting geworden waarbij het eigenaarschap ligt bij de afnemende en deelnemende gemeenten, inclusief overname van alle verplichtingen die bij Govunited zijn belegd. De stichting kreeg echter bij de ontvlechting een schuldenlast van vijf miljoen euro mee en er rezen vragen over het bestaansrecht van Govunited. Gemeenten als Haarlem en Bussum zegden hun lidmaatschap op. Ook zou Logica op het punt hebben gestaan te stoppen met zijn rol als softwareleverancier en integrator.

Hoge ambities

Logica werd in april 2008 aangetrokken als leverancier van de midoffice-suite Triple-C, samen met onderaannemer Green Valley. Te hoge ambities, inschattingsfouten en complexe koppelingen werden de ontwikkeling van een midoffice daarna bijna fataal. Pas vanaf eind 2009 werden de eerste gemeenten stap voor stap overgezet op het systeem. In dit systeem worden alle klantcontacten uit de frontoffice zoals poststukken, telefoongesprekken, contact via de website en formulieren gekoppeld aan de backoffice. Daarbij is gekozen voor een zaakgerichte aanpak. Een aanvraag is op ieder moment van de behandeling te volgen door de burger en de ambtenaar doordat onderdelen als het klantcontactcenter (kcc), content management systeem (cms) en document management systeem (dms) aan elkaar gekoppeld zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Logica is anders dan anderen. Daarom trekt Logica overal terug.

Lijkt me een goede zaak. Logica is een uurtjesfabriek, GreenValley is een productontwikkelaar. Is goed voor alle betrokken partijen en de stabiliteit van het systeem

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-22T11:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.