JDA Software fuseert met RedPrairie

Dit artikel delen:

Leveranciers van supply chain-software RedPrairie en JDA Software zijn een definitieve fusieovereenkomst aangegaan. De nieuwe gecombineerde onderneming biedt een breed portfolio van oplossingen en services voor wereldwijd supply chain-beheer; van grondstoffen tot gereed product via ieder kanaal naar de consument.

Op basis van de overeenkomst betaalt RedPrairie 45 dollar per aandeel aan JDA in contanten. Dat is een premie van 33 procent op de aandelenprijs van JDA op 26 oktober 2012, de dag voordat marktgeruchten ontstonden over een mogelijke verkoop van JDA. De geboden prijs omvat tevens een premie van 16 procent op de hoogste prijs ooit van het aandeel JDA. De transactie heeft een totale waarde van circa 1,9 miljard dollar. De raad van bestuur van JDA heeft de transactie goedgekeurd. Hierdoor ontstaat een van de grootste wereldwijde softwarebedrijven met een gecombineerde omzet van meer dan een miljard dollar.

Overal verbonden

De supply chain planning-, handels- en prijstelling-oplossingen van JDA worden gecombineerd met RedPrairies oplossingen voor warehousing, workforcemanagement, store-operations en e-commerce. Deze combinatie biedt retailers en productiebedrijven mogelijkheden om in te spelen op de eisen van de moderne consument die altijd en overal verbonden is.

Na het afronden van de transactie zal de huidige JDA-baas Hamish Brewer naar verwachting de nieuwe organisatie leiden als ceo. Brewer heeft meer dan twintig ervaring in de sector en beschikt over ervaring in het integreren van grote ondernemingen. Michael Mayoras, de huidige ceo van RedPrairie blijft lid van de raad van bestuur van de gecombineerde onderneming.

Toestemming

Het aanbod van RedPrairie en de fusie zijn nog afhankelijk van enkele voorwaarden, waaronder het aanbieden van een minimum van 79 procent van de uitstaande aandelen en toestemming van de mededingingsautoriteiten. De transactie is naar verwachting eind 2012 afgerond. De financiering wordt verzorgd door Credit Suisse. Naast het bestaande eigen vermogen van RedPrairie zorgt New Mountain Capital voor aanvullende middelen voor de financiering van de transactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-05T10:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.