Roompot Vakanties kiest HR-software Unit4

Roompot Vakanties gaat gebruikmaken van de hr-software van Unit4. Met Unit4 Emplaza gaat de aanbieder van vakantieparken de loonstroken van de 1800 medewerkers digitaal opmaken. Unit4 Personeel & Salaris wordt onder meer ingezet voor de salarisadministratie en het uitbetalen van lonen.

Voorheen had Roompot de salarisverwerking uitbesteed. De voornaamste reden voor de keuze voor Unit4 was de mogelijkheid om salarissen op elk moment van de maand over te maken, oftewel het flexibel verlonen. Ook worden de oplossingen van Unit4 gehost, zodat Roompot geen omkijken heeft naar het beheer en onderhoud van de software. Daarnaast biedt Unit4 Personeel & Salaris meer rapportagemogelijkheden dan de organisatie gewend was.

Minder gegevensinvoer

In Nederland en Duitsland beschikt Roompot over veertig vakantieparken. Ook verzorgt Roompot de boekingen voor zo'n 250 parken van andere aanbieders. Een groot deel van het personeel bestaat uit vakantie- en oproepkrachten en stagiairs. 'Het is daarom belangrijk dat we met onze software niet te veel tijd hoeven te besteden aan het invoeren van personeelsgegevens', zegt Ronald Ferdinandus, hoofd Loonadministratie voor Nederland en Duitsland. 'Als we daar per medewerker vijf minuten langer over doen, dan zorgt dat al voor aardig wat extra werk. Unit4 Personeel & Salaris werkt heel efficiënt en maakt dat we zo min mogelijk tijd hoeven te besteden aan gegevensinvoer.'

Ook biedt het pakket meer rapportagemogelijkheden dan Roompot gewend was. Ferdinandus: 'We kunnen nu meer rapportages aanmaken dan in ons oude pakket. Dat was ook een van de redenen om op zoek te gaan naar een alternatief. Bovendien gaat onze huidige software over op een nieuwe versie, die minder flexibel is. Zo is het niet meer mogelijk om zelf bepaalde schermen te bouwen, wat bij Unit4 wel kan. Tenslotte kunnen we met Unit4 Personeel & Salaris bepaalde processen automatiseren. Denk dan bijvoorbeeld aan de pensioenaanmeldingen. Nu doen we die met de hand, straks gebeurt dat vanuit Unit4 Personeel & Salaris.'

Employee Self Service

De software wordt in januari 2013 in gebruik genomen bij de organisatie. In de toekomst wil Roompot Unit4 Emplaza wellicht nog uitbreiden met ESS (Employee Self Service), zodat medewerkers zelf bepaalde gegevens online kunnen aanpassen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-06T13:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.