Shell gebruikt wereldwijd voorraadsoftware Terra

Dit artikel delen:

Energiemaatschappij Shell heeft een wereldwijd contract afgesloten met supply chain-softwareleverancier Terra Technology voor de levering van ‘demand sensing’ en ‘multi-enterprise inventory optimization’. Het energiebedrijf wil deze software in zijn smeerolietak inzetten voor kortetermijnvoorspelling en voorraadtracking.

Shell heeft de software gekocht nadat een succesvolle pilot in West-Europa en Zuidoost-Azië positieve resultaten opleverde. Het bedrijf wil de software gebruiken om zijn voorraadplanning te optimaliseren en daarmee de vraag beter te kunnen voorspellen en voorraadkosten verder terug te kunnen dringen.

Supply chain-planning

Demand sensing past zich dynamisch aan bij veranderingen in het consumentengedrag en veranderende marktinvloeden om de meest waarschijnlijke voorspelling van de vraag in de toekomst te kunnen leveren. Multi-enterprise inventory optimization maakt gebruik van wiskunde en dagelijkse verfijning om superieure voorraaddoelen te genereren, die zelfs in volatiele markten echte marktvoorwaarden weerspiegelen. Dankzij deze combinatie kan Shell zijn supply chain-planning verbeteren om tegen minder kosten de productbeschikbaarheid te verhogen. Dankzij het waarborgen van productbeschikbaarheid kan de multinational doorgroeien zonder daarbij het risico te lopen teveel voorraad te hebben. Dat zou de winst doen dalen en natuurlijke hulpbronnen onnodig verbruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-27T10:09:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.