Gispen verwerkt salarissen met Unit4

Dit artikel delen:

Meubelfabrikant Gispen uit Culemborg implementeert Unit4 Personeel & Salaris en Emplaza voor respectievelijk de salarisverwerking en registratie van het ziekteverzuim. Per 1 januari 2013 worden de salarissen van de ruim tweehonderd medewerkers verwerkt met het nieuwe pakket. De modules van Emplaza worden in het eerste kwartaal van 2013 geïmplementeerd.

De Nederlandse producent en leverancier van kantoor- tot woninginrichtingen kent een groei ondanks het economische klimaat. ‘We groeien snel en daar hoort een andere manier van hrm bij, stelt Anne Jan Stuij van Gispen. ‘We hebben een mix van het oude en het nieuwe werken, we hebben daarvoor de juiste tools nodig om de groei in goede banen te leiden. Emplaza van Unit4 biedt die mogelijkheid. We krijgen meer inzicht in gegevens, vrije dagen en ziekteverzuim.’

De overeenkomst is een groeimodel waarbij de dienstverlening wordt toegespitst op de actuele behoefte. Gispen kan op een later tijdstip kiezen om andere modules aan het pakket toe te voegen. Het management stapt eerst over op de software, uiteindelijk wordt het ook beschikbaar op werknemersniveau.

Met de softwarepakketten krijgt Gispen meer mogelijkheden om te sturen op personeelszaken. De salarisadministratie kan nu volledig zelf worden verwerkt, zonder tussenkomst van derden wat kosten bespaart. De gegevens worden gestald op de servers van de softwareleverancier. Met Emplaza is het straks ook mogelijk om strakker te sturen op het ziekteverzuim om zo het verzuim terug te dringen.

Dossiers

De directie kan de digitale dossiers van werknemers vanaf elke locatie inzien. Dat betekent dat zij niet meer naar het archief hoeft om het dossier op te halen, of dat de hr-afdeling wordt ingeschakeld om dit uit te zoeken. Door deze tijdwinst kan de hr-afdeling een meer strategische rol op zich nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-27T11:18:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.