Solipsis updatet infrastructuur Rik Holland

Dit artikel delen:
Handen schudden

Vleeswarendistributeur Rik Holland heeft voor een update van zijn ict-infrastructuur gekozen voor ict-dienstverlener Solipsis. Het erp-pakket Food/400 dat Rik Holland gebruikte is verouderd en wordt vervangen door Microsoft Dynamics Nav en SI Foodware. Om dit volledig geïntegreerde pakket goed te kunnen inzetten, wordt tevens de hardware, zoals pc’s en (virtuele) servers, vernieuwd. Daarnaast besloot Rik Holland het structureel beheer van de nieuwe omgeving uit handen te geven via het Remote Service Center van Solipsis.

Solipsis leverde nieuwe pc’s en migreerde de bestaande server naar een nieuw geplaatste server in het kantoor in Houten. Deze server werd gevirtualiseerd met Microsoft Hyper-V, zodat Rik Holland servers heeft voor verschillende doeleinden: één voor Dynamics Nav, één voor documenten (zoals facturen en orders) en e-mail, en één voor het werken op afstand, bijvoorbeeld vanuit de vestiging in Weert. Verder zijn updates van Microsoft Office, antivirus-software en de firewall geïnstalleerd. Rik Holland besloot ook het structureel dagelijks beheer van de ict-omgeving onder te brengen bij Solipsis. Het Remote Service Center controleert nu dagelijks onder andere de schijfbezetting, de processor- en geheugenbelasting en de automatische back-up.

Schouw Informatisering

Later dit jaar zal Schouw Informatisering het nieuwe erp-pakket installeren. ‘Dankzij de nieuwe hardware-infrastructuur zijn we daar nu goed op voorbereid’, zegt André de Ket, administrateur bij Rik Holland. ‘We groeien en daar hoort natuurlijk ook een up-to-date ict-infrastructuur bij. We hebben ervoor gekozen ons oude erp-pakket te vervangen door Microsoft Dynamics Nav en SI Foodware. Hiervoor was wel nieuwe hardware nodig. Onze softwareleverancier Schouw Informatisering had al vaker samengewerkt met Solipsis en stelde dan ook voor dat we onze wensen en eisen eens met hen zouden bespreken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-30T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.