Acorel, Compera Consulting, Luxon, Quinso en Vesta Partners sluiten zich aan

TopForce Alliance breidt uit met 5 SAP-partners

Dit artikel delen:
Handen

Het verbond van SAP-dienstverleners TopForce Alliance breidt uit met vijf nieuwe bedrijven. Acorel, Compera Consulting, Luxon, Quinso en Vesta Partners hebben zich na Interdobs en The Next View bij de alliantie aangesloten. De komende weken gaan de onderhandelingen met enkele andere potentiële toetreders verder waarna per januari 2013 het initiatief operationeel moet worden.

Begin november 2012 is TopForce Alliance opgericht. Het collectief is nagenoeg op sterkte om te kunnen starten. De zeven deelnemende bedrijven brengen gezamenlijk ongeveer 150 SAP-specialisten in en naar verwachting staat de teller eind december op ruim twee honderd eigen mensen. Hiervoor is het initiatief nog in gesprek met vier partijen die de SAP-deelgebieden Testen, Finance, Consolidatie en Solution Manager kunnen gaan invullen.

Onderlinge concurrentie

TopForce Alliance is bezig een compleet SAP-collectief samen te stellen. Eerder traden Interdobs (SAP BI/BO) en The Next View (SAP Mobility/Integratie) al naar buiten als deelnemers. Daar haken nu zowel Acorel (SAP CRM/Mobility) als Compera Consulting (SAP SRM/MM) bij aan. Ook Luxon (SAP HCM), Quinso (SAP ERP/SCM) en Vesta Partners (SAP EAM) doen mee.

Met zoveel SAP-dienstverleners in één alliantie doemt de vraag op hoe TopForce Alliance omgaat met onderlinge concurrentie. Volgens managing director Onno Coenen hoeft niemand zich daar zorgen over te maken. ‘Binnen onze eerste ring van deelnemers is er vrijwel geen onderlinge concurrentie, omdat iedereen complementaire competenties inbrengt en gezamenlijk daardoor compleet zijn. Wanneer de eerste ring geen beschikbaarheid heeft, wordt er eerst gekeken naar de tweede ring van aangesloten zzp’ers en pas daarna naar de rest van de markt.’

Zzp’ers

Bij aanvang van de alliantie beschikt TopForce Alliance waarschijnlijk over 250 SAP-specialisten. Naast de inbreng van de deelnemende bedrijven hebben ook al vijftig zzp’ers zich gemeld. Dit aantal gaat naar driehonderd uitgebreid worden. Ook het aantal eigen mensen groeit naar verwachting naar dit aantal. Hiervoor denkt TopForce Alliance in de loop van 2013 meer deelnemers te kunnen optekenen.

Zeven deelnemers

Acorel is dienstverlener in SAP CRM, SAP Mobility en SAP Cloud. De consultants van Acorel zijn vooral actief op de procesgebieden marketing, sales en service.

Compera Consulting richt zich als specialist op inkoop en logistiek gerelateerde bedrijfsprocessen en de ondersteuning ervan door met name SAP SRM, SAP MM en SAP Sourcing.

Interdobs heeft SAP BI en BO als zijn focusgebied. De consultants van Interdobs zijn betrokken bij omvangrijke en complexe business intelligence-projecten.

Luxon focust zich als ervaren dienstverlener op de vier essentiële pijlers voor elk SAP hcm-systeem: inhoudelijke business consultancy, SAP-expertise, projectmanagement en beheer.

Quinso richt zich op SAP erp-implementaties met daarnaast de focus op supply chain management, procesintegratie en shopfloor-integratie.

The Next View is SAP Mobility- en Integratie-expert en verbetert de prestaties van klanten door mensen, processen en systemen met elkaar te verbinden en eenvoudig toegankelijk te maken.

Vesta Partners is specialist op het vlak van implementatie en ondersteuning van SAP voor enterprise asset management.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat is de toegevoegde waarde? Lijkt mij alleen maar extra overhead. Deze meneer Coenen gaat ergens in een kantoor zitten met wat verkopers en adminstratie. Minstens zo'n 3-4 ton/jaar, die dan door die 150 consultants moet worden opgehoest.

Oprichter van the next view mocht toen geen partner worden bij topforce .. vandaar die naamgeving topforce-alliance trek je conclusie wat voor persoon hij was.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-03T11:59:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.