Haven Rotterdam start met Portbase-dienst

Dit artikel delen:

De miljoenen containers die jaarlijks de Rotterdamse haven binnenkomen, kunnen sinds begin december makkelijker het achterland in. De gehele douaneafhandeling kan voortaan vanaf kantoor. Dit is mogelijk via de Melding import documentatie, een nieuwe dienst van Portbase.

De service Melding import documentatie betekent in één elektronische ingang voor het vooraf aan de terminals opgeven van de documentnummers van de douaneregelingen waaronder de containers verder reizen. Voor het ophalen van de containers op de terminals zijn nu geen papieren douanedocumenten nodig. In de meeste gevallen hoeft een vervoerder ook niet meer langs de douanepost.

De service Melding import documentatie is te gebruiken voor alle grote containerterminals in de Rotterdamse haven. De douaneregelingen die op deze manier kunnen worden gemeld, betreffen zowel invoer, doorvoer als opslag (IMA-nummers, T1, domproc DIN/DEN). De service is daarbij zowel beschikbaar via het web als door middel van een systeemkoppeling.

‘Jaarlijks moeten wij zo’n vijftienduizend documentnummers doorgeven’, zegt Dirk de Vries van Contargo Network Service Transport. ‘Eén centraal systeem is dan natuurlijk veel handiger dan elke keer bij iedere terminal opnieuw te moeten inloggen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-05T15:00:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.