De Key vervangt 4PS en DBS door software SG

Dit artikel delen:

Woningstichting De Key heeft gekozen voor de project- en financiële administratie van SG Automatisering. De softwareoplossingen SG Projecten/AX en SG Financieel/AX uit de suite SG Tobias/AX vervangen de huidige oplossingen van 4PS (projectadministratie gebaseerd op Microsoft Navision) en DBS (financiële administratie). De overige subadministraties van de Amsterdamse corporatie blijven in Wocas4all, dat gekoppeld gaat worden met SG Tobias/AX.

Woonstichting De Key is een Amsterdamse woningcorporatie met een bezit van ruim 37.000 verhuurbare eenheden (woningen, winkels, garages en dergelijke). De Key is vooral actief in Amsterdam, Zandvoort en Diemen. Eind 2011 verving de Amsterdamse woningstichting zijn oude primaire informatiesysteem Wocas/X door opvolger Wocas4all (tegenwoordig Key2wocas) van Centric. De Key zegt vanuit het beleid, om het ict-landschap te vereenvoudigen om werkprocessen efficiënter en effectiever uit te voeren, nu ook gekozen te hebben voor één financiële administratie.

Borging

Tijdens het selectietraject heeft de corporatie diverse leveranciers beoordeeld aan de hand van onder meer de vraag of de gevolgen van de huidige wet- en regelgeving (waaronder Richtlijn voor de Jaarverslaggeving 645, DAEB/niet DAEB) goed zijn geborgd in de administratie. Ook kennis van de branche en een bewezen oplossing waren belangrijke selectiecriteria. Uit de selectie is SG als winnaar naar voren gekomen.

SG Projecten/AX is een projectadministratie, waarmee alle werkzaamheden die projectmatig worden uitgevoerd, worden beheerd. Zwaartepunt ligt op het nieuwbouw- en planmatig onderhoud-proces. De software is onderdeel van de erp-suite SG Tobias/AX, maar ook als stand alone-oplossing in combinatie met een erp-systeem van een andere leverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-07T15:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.