Pinkroccade betaalt 900.000 euro voor Magister

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener in de gezondheidszorg Pinkroccade Healthcare heeft 900.000 euro betaald voor het failliete softwarebedrijf Magister uit Veldhoven. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Ralf van der Pas van Deterink Advocaten en Notarissen in Eindhoven. TSS heeft volgens de curator dertien van de 26 medewerkers van Magister overgenomen.

Magister werd op 6 november 2012 failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Het bedrijf bezweek onder een schuldenlast van 4,6 miljoen euro. Pinkroccade Healthcare kocht de failliete boedel van Magister tijdens een veiling, waarbij verschillende gegadigden de gelegenheid kregen een bod uit te brengen op de bezittingen van Magister. De deal werd op 23 november 2012 rond gemaakt.

De aanleiding voor het faillissement is volgens directeur Albert Verschuren van Magister de noodzaak tot het herschrijven van de applicaties die Magister aan instellingen in de gezondsheidszorg leverde. Daarmee waren veel extra werk en hoge kosten gemoeid. Vervolgens moesten de applicaties opnieuw worden geïmplementeerd bij klanten.

Magister leed over 2012 een verlies voor belastingen van een kleine 145.000 euro. Een jaar eerder boekte het bedrijf een kleine winst van 4500 euro, nog een jaar eerder was nog dat een kleine vier ton. De omzet liep de afgelopen jaren geleidelijk terug van 2,4 miljoen euro in 2009 tot een kleine 2 miljoen bij faillissement. Magister maakte en implementeerde software op het terrein van menu- en dieetkeuze voor zo’n 120 gezondheidsinstellingen in Nederland en België. Daarnaast leverde het bedrijf diensten op het terrein van voedselveiligheid en kwaliteitscontrole.

Continuïteit

Magister is een belangrijke partner voor veel gezondheidszorginstellingen op het gebied van voedingszorg. Met de overname van de activiteiten van Magister versterkt Pinkroccade Healthcare zijn kennis- en marktpositie op dit cruciale gebied in de gezondheidszorg en kan het gezondheidszorginstellingen daardoor beter van dienst zijn.

Na de overname concentreert PinkRoccade zich eerst op continuïteit voor de klanten van Magister. Dit gebeurt door de overgenomen producten en activiteiten vanuit PinkRoccade voort te zetten en te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-24T11:03:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.