Caspar Joustra is nieuwe directeur SAP Nederland

Dit artikel delen:

Caspar Joustra

Caspar Joustra is per 1 januari 2013 benoemd tot algemeen directeur van SAP Nederland. In deze functie is hij onder meer verantwoordelijk voor het versterken van de marktpositie en de verdere groei van het softwareconcern in Nederland. Hij volgt Angélique de Vries op die hoofd Pre-Sales van SAP Emea wordt. De vijftigjarige Joustra werkte vanaf begin 2009 bij SAP Nederland als commercieel Directeur. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties bij onder andere Oracle, PeopleSoft, QAD, Bull en Akzo.

Volgens de kersverse algemeen directeur loopt SAP Nederland voorop in de adoptie van innovaties binnen het softwareconcern, zoals de oplossingen voor de 'wireless enterprise', in-memory computing HANA en de cloud-oplossingen van de acquisities SuccessFactors en Ariba. Naast het continueren van groei wil Joustra de komende jaren meer aandacht besteden aan het laten renderen van deze nieuwe oplossingen voor klanten.

De Vries naar Emea

Angélique de Vries (44 jaar) werkt sinds 1995 voor SAP en is nu benoemd tot hoofd Pre-Sales van SAP Emea (European, Middle East & Africa). In deze functie zal zij zich richten op het vertalen van business-voordelen van SAP-oplossingen voor klanten. 'SAP verkoopt inmiddels ruim 2400 oplossingen. Het wordt onder meer mijn uitdaging om al deze producten sneller naar de markt te brengen.'

De Vries werkte sinds medio 2008 als algemeen directeur SAP Nederland. Haar aantreden ging niet onopgemerkt aan de markt voorbij na een interview met Computable begin 2009. Daarin stelde De Vries dat mislukkingen van SAP-implementaties doorgaans aan klanten zelf te wijten zijn, omdat zij zich vaak niet voldoende realiseren wat het effect van een implementatie is op hun bedrijfsvoering. Die uitspraak zorgde toen voor veel ophef en discussie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-02T10:43:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.