Computable-auteur Cees van Heijkoop overleden

Dit artikel delen:

Computable-auteur en ict-journalist Cees van Heijkoop is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij was gedurende een lange periode als freelance journalist verbonden aan het ict-vakblad Computable. Hij schreef diepgravende, gespecialiseerde artikelen over automatisering van logistieke processen en erp.

Op de website van Computable zijn in totaal zestig bijdragen van de hand van Van Heijkoop terug te vinden, waarvan de vroegste dateert van maart 1996 en handelt over Green IT. In 1997 schreef Van Heijkoop een artikel over flexibel werkstroombeheer met behulp van Java.

Van Heijkoop studeerde in 1957 af als werktuigbouwkundig ingenieur aan de Hogeschool van Rotterdam. Direct na zijn afstuderen begon hij aan een carrière als freelance journalist. Daarnaast deed hij vele andere dingen. Zo schreef hij cursussen op het terrein van crm en cam (computer aided manufacturing) en was actief als consultant op logistiek terrein. Ook was hij een periode verbonden aan de communicatie-afdeling van CVI, de toenmalige automatiseringsdochter van NS.

Naast zijn werk voor Computable leverde Van Heijkoop artikelen op zijn expertisegebieden aan andere kwaliteitsvaktitels, waaronder het vakblad voor de logistieke sector Nieuwsblad Transport. Hij was onder andere lid van de Nederlandse Vereniging van Wetenschapsjournalisten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-03T11:43:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.