Value8 neemt belang 22 procent in Qurius NV

Dit artikel delen:

De Nederlandse investeringsmaatschappij Value8 heeft dertig miljoen aandelen Qurius gekocht. Het bedrijf heeft daarmee een belang van ruim 22 procent in de lege beurs-nv, waarin tot voor kort de activiteiten van de gelijknamige Nederlandse ict-dienstverlener waren ondergebracht. Na de verkoop van alle activiteiten aan de Franse branchegenoot zou de beurs-nv worden opgeheven.

De opheffing van de beurs-nv is tijdelijk opgeschort nadat aandeelhouders het bestuur hadden verzocht een zelfstandige toekomst van de beurs-nv te onderzoek. De beurs-nv bevat een belang van 2,1 procent in de Franse ict-dienstverlener Prodware. Het gaat om de aandelen die Qurius nv ontving als betaling voor de overdracht van de Qurius-werkmaatschappijen.

Value8 zegt een rol te willen spelen bij het vinden van een nieuwe toekomst van de lege beurs-nv. Dat zou bijvoorbeeld een zogeheten reverse listing kunnen zijn, waarbij een geïnteresseerd bedrijf op een eenvoudige manier de beursnotering van Qurius kan overnemen.

Pakketten

De investeerder bouwde zijn belang op door de overname van twee pakketten aandelen. Het eerste pakket betreft een belang van 15,9 procent dat in handen was van de Franse ict-dienstverlener Prodware. Het tweede pakket, goed voor 7,23 procent van de aandelen van Qurius, nam Value8 over van ING-beleggingsdochter Parcom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-04T14:29:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.